Ανδρέας Λοβέρδος: «Δεν είναι πράξη ευθύνης να ζητάς εκλογές»

loberdos andreas
admin
15/12/2016 10:28
 
 
 

Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και τη γενικότερη πολιτική επικαιρότητα σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Πόπη Αλιμπέρτη και την εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5.
«Με το ένα χέρι παίρνει δισ. και με το άλλο χέρι δίνει τα αυτονόητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος αν και χαρακτήρισε «ευπρόσδεκτη» κάθε παροχή, σημείωσε ότι συνεχίζεται η αφαίμαξη συνεχίζεται μέσω της επιβολής έμμεσων και άμεσων φόρων, ενώ εκτίμησε ότι οι εξαγγελίες ήταν μια «τονωτική ένεση» και για το κόμμα του, το οποίο βρίσκεται πολύ χαμηλά στις δημοσκοπήσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, «η οικονομία θέλει πολιτική σταθερότητα για να ανθίσει», κάτι που δεν μπορεί να εγγυηθεί η παρούσα κυβέρνηση. Ωστόσο, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ζητήσει εκλογές, καθώς «δεν είναι πράξη ευθύνης να ζητάς εκλογές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης», συμπλήρωσε όμως, ότι τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχουν διαρκείς επαφές με τους πολίτες.
Σε ερώτηση της Πόπης Αλιμπέρτη, για ποιον λόγο θα πρέπει ο λαός να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ σε μια επόμενη εκλογική αναμέτρηση, απάντησε κατηγορηματικά: «Γιατί εμείς ξέρουμε. Δεν λέμε ψέματα και μπορούμε να σηκώσουμε στην πλάτη μας τις μεγάλες ευθύνες της χώρας», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η διάκριση μνημόνιο-αντιμνημόνιο που τέθηκε στο παρελθόν ήταν κάλπικη, «για να γίνουν κάποιοι πρωθυπουργοί». Εκτίμησε δε, ότι στις επόμενες εκλογές, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα μπει στη Βουλή με διψήφιο ποσοστό.
Όσον αφορά στην προσπάθεια που έγινε για συνένωση όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, ο κ. Λοβέρδος απέδωσε το «ναυάγιο» της στην απροθυμία των κ.κ. Θεοδωράκη και Παπανδρέου, «με το Ποτάμι να είναι σε κατήφορο» όπως είπε και απέκλεισε κάθε άλλη ανάληψη παρόμοιας πρωτοβουλίας στο μέλλον. Βέβαια, ανέφερε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη παραμένει ανοιχτή σε όποιον θέλει να την πλαισιώσει με την προσωπικότητα του και τις κινήσεις του.
Τέλος, απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ «ως ντουέτο», όχι όμως και μια συνεργασία με όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου, στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης, η οποία αποτελεί σταθερή πρόταση του κόμματος του από το 2012.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*