Αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας η Άννα Μαυρουδή

admin
16/02/2015 13:52
 
 
 

Κατά της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας τάχθηκε η περιφερειακή σύμβουλος της «Νησιωτικής Ανατροπής» Άννα Μαυρουδή.

Πιο συγκεκριμένα, στη 2η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, η κ. Μαυρουδή κατέθεσε τις ενστάσεις της και μειοψήφησε στο θέμα που αφορούσε στην έγκριση πρακτικού διαγωνισμού υπηρεσιών καθαριότητας Α’ στάδιο.

Όπως υπενθύμισε η περιφερειακή σύμβουλος, η παράταξη της είναι αντίθετη στη λογική της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας, καθώς οι υπηρεσίες καθαριότητας είναι μια μόνιμη και σταθερή ανάγκη για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά και της Δημόσιας Διοίκησης. «Με τέτοιου είδους διαγωνισμούς υπηρετείται η λογική του “ενοικιαζόμενου εργαζόμενου” και της ελαστικής εργασίας με συρρίκνωση των εργασιακών, συνδικαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων» τόνισε η κ. Μαυρουδή.

Η σύμβουλος της «Νησιωτικής Ανατροπής» μειοψήφησε επίσης στην έγκριση πρακτικού αποσφράγισης τεχνικών προσφορών για το έργο «Τεχνικός Σύμβουλος για την Επικοινωνιακή Στρατηγική για την Τουριστική προβολή Νοτίου Αιγαίου 2015» (ύψους 60.000 ευρώ), «για λόγους σαφήνειας, αποτελεσματικότητας και διασφάλισης δημοσίου συμφέροντος», καθώς και στα κονδύλια των 150.000 ευρώ για κάθε υδατοδρόμιο, «το ύψος των οποίων κρίνεται υπερβολικό, ακόμα και αν ο προϋπολογισμός είναι ενδεικτικός και ο ανώτατος δυνατός» όπως αιτιολόγησε.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*