Παρέμβαση Φόρτωμα στη Βουλή για το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στη Σύρο

Newsroom
18/10/2023 20:07
 
 
 

 

Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας, καλώντας τους – στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου – να ενημερώσουν ως προς τους λόγους για τους οποίους εδώ και 1,5 μήνα απουσιάζει από την πτητική βάση της Σύρου το μοναδικό ελικόπτερο που εκτελούσε αεροδιακομιδές για το Νοσοκομείο του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου είχε προχωρήσει σε σχετική καταγγελία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση για την αδικαιολόγητη απουσία του ελικοπτέρου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής σημείωσε ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο εκτελούσε αεροδιακομιδές από Σύρο προς Αθήνα και από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων προς Σύρο, ενώ κατά τη διάρκεια της απουσίας του από την πτητική βάση της Σύρου, τα περιστατικά που χρειάστηκαν αεροδιακομιδή, εξυπηρετήθηκαν από άλλες πτητικές βάσεις, όπως αυτήν της Ελευσίνας. Το γεγονός ωστόσο αυτό, τόνισε ο βουλευτής, δημιουργεί αναπόφευκτες καθυστερήσεις, οι οποίες μπορεί να αποβούν μοιραίες για επείγοντα και σοβαρά περιστατικά.

Τέλος ο κ. Φόρτωμας επισήμανε ότι η Κυβέρνηση στο σύνολο της, έχει αποδείξει ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αμβλυνθούν οι διαφορές και οι δυσκολίες που εκ της φύσεως τους υπάρχουν σε νησιωτικές περιοχές, καλώντας για τον λόγο αυτό τους Υπουργούς να απαντήσουν σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για να εξασφαλίσουν την αδιάλειπτη παρουσία ελικοπτέρου στην πτητική βάση της Σύρου, καθώς και στο εάν υπάρχει ευρύτερος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της χώρας που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και μακριά από κρίσιμες υπηρεσίες υγείας.

Διαβάστε εδώ την ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Φόρτωμας

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*