Γιάννης Βρούτσης: «Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ»

giannis broytsis boyli edrano
admin
20/01/2017 10:50
 
 
 

Για δημαγωγία, εξαπάτηση του λαού και φτωχοποίηση της κοινωνίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ και τομεάρχης Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5.
Ο κ. Βρούτσης εκτίμησε ότι μόνο με τη λήψη νέων μέτρων θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η οποία «θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει από πέρυσι» όπως είπε. Ωστόσο, τόνισε ότι όσα μέτρα κι αν ληφθούν, οι θυσίες που κάνουν οι Έλληνες «είναι χωρίς ελπίδα και προοπτική», ενώ την ίδια στιγμή «η υψηλή φοροκαταιγίδα θα δημιουργήσει αποκλίνουσες δυνάμεις μέσα στην ελληνική οικονομία».
«Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όλο αμπελοφιλοσοφία και λαϊκισμό» ανέφερε σε άλλο σημείο ο «γαλάζιος» βουλευτής και πρόσθεσε ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει αλλαγή πολιτικής με τη διενέργεια εκλογών, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη ότι «το τίμημα και το κόστος των εκλογών θα είναι πολύ λιγότερο από το κόστος παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση».
Αναφορικά με το Ασφαλιστικό, χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» τον Ενιαίο Φορέα Ασφάλισης, άσκησε έντονη κριτική στους χειρισμούς του κ. Κατρούγκαλου και επισήμανε ότι όταν γίνει η κυβέρνηση η ΝΔ, θα κάνει ανταποδοτικό το ασφαλιστικό σύστημα και θα επανεξετάσει το ζήτημα των υψηλών εισφορών.
Επικεντρώνοντας στους σμυριδεργάτες και την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που ίσχυε γι’ αυτούς, ο κ. Βρούτσης – σε σχετική ερώτηση της Πόπης Αλιμπέρτη – δεν απάντησε ευθέως για το αν θα το επαναφέρει, αλλά αρκέστηκε να πει ότι, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση η ΝΔ, θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι μπορεί προς το συμφέρον των σμυριδεργατών. «Θα κάνω ό,τι μπορώ και πάλι […] Εγώ απέδειξα στην πράξη με την υπογραφή μου ότι στηρίζω τη σμύριδα, Θα προσπαθήσω να το ξανακάνω» δήλωσε και εξέφρασε το παράπονο του, λέγοντας ότι η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος «είναι το τίμημα πληρωμής του 45{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ορεινή Νάξο».
Τέλος, έκανε λόγο για «τεράστια ανατροπή» του κλίματος, με τους πολίτες να ξανακάνουν στροφή στο κόμμα της ΝΔ.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*