Νίκος Μανιός: «Να αποτελέσει η Ε.Ε. οχυρό απέναντι στις ακραίες δυνάμεις»

manios syros
admin
02/02/2017 12:32
 
 
 

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πιο συγκεκριμένα στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη Ευρωπαϊκού Εξαμήνου 2017 για τη σταθερότητα, τον οικονομικό συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μίλησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και Ναξιώτης βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός.
Ο κ. Μανιός αναφέρθηκε στις αυξανόμενες ακροδεξιές δυνάμεις που οδηγούν τις χώρες σε ένα ενδεχόμενο συγκρουσιακό καθεστώς και τόνισε ότι η Ε.Ε. και η Ευρωζώνη πρέπει να αποτελέσουν «ένα πραγματικό οχυρό έναντι των ακραίων δυνάμεων», λαμβάνοντας μέτρα μείωσης των κοινωνικών αδικιών και κλείνοντας την ψαλίδα του κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου ζωής ανάμεσα στους Ευρωπαίους πολίτες.
Στη δευτερολογία του, ο κ. Μανιός υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας και όχι διάσπασης των εθνών για να αποφευχθούν δεινά στο μέλλον. «Βαδίζουμε σε δύο άξονες, ο ένας είναι της οικονομικής πολιτικής που επιδέχεται πολλές και διαφορετικές προτάσεις και ο άλλος της ολοκλήρωσης με δημοκρατία, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε. Για να βαθύνει η δημοκρατία οι περισσότερες αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από τα εκλεγμένα από τους λαούς όργανα» δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τη φορολογία τόνισε ότι οι μεγάλες αποκλίσεις από χώρα σε χώρα δημιουργούν άδικους ανταγωνισμούς, γι’ αυτό και θα πρέπει να υπάρχει ενιαίο ύψους φορολογίας σε όλες τις χώρες.

Δείτε εδώ την πρωτολογία του κ. Μανιού και εδώ τη δευτερολογία του

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*