Στο Δημαρχείο της Σύρου ο Στέφανος Κασσελάκης – Τι συζήτησε με τον Αλέξη Αθανασίου

Newsroom
21/04/2024 12:38
 
 
 

 

Με τον Στέφανο Κασσελάκη συναντήθηκε χθες Σάββατο 20 Απριλίου ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Αλέξης Αθανασίου, στο πλαίσιο των περιοδειών του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών.

Τον κ. Κασσελάκη συνόδευε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, ενώ παρόντες οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Φραγκίσκος Βακόνδιος και Νίκος Σκευοφύλαξ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν καίρια θέματα που απασχολούν το νησιωτικό χώρο, όπως το θέμα της απόδοσης του μεταφορικού ισοδύναμου (ενός θεσμού που καθιερώθηκε από τον αείμνηστο Υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό), της ενίσχυσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών (ιδιαίτερα των ενδοκυκλαδικών), τα θέματα στέγασης των εκπαιδευτικών, των σωμάτων ασφαλείας και των υγειονομικών, αλλά και των έντονων φαινομένων λειψυδρίας λόγω της κλιματικής αλλαγής και της παρατεταμένης ξηρασίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου εστίασε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σύρος, ως πρωτεύουσα του Νομού, όπως η υποστελέχωση του Νοσοκομείου, του ίδιου του Δήμου, αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς εξυπηρετεί όλα τα νησιά των Κυκλάδων, ενώ αναφέρθηκε και στο οικονομικό έλλειμμα της ΔΕΥΑ Σύρου, το οποίο οφείλεται στην ενεργειακή κρίση και στην έκρηξη των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Επισήμανε, ακόμη, το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης στα νησιά, τα θέματα των υποδομών, τα οποία χρήζουν βελτιώσεων και είναι αλληλένδετα με το τουριστικό προϊόν της Σύρου, καθώς και την αναγκαιότητα ενίσχυσης και απρόσκοπτης λειτουργίας της βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ και της καλύτερης αεροπορικής διασύνδεσης.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος έθεσε θεσμικά και διοικητικά θέματα, όπως την ανάγκη της κωδικοποίησης της νομοθεσίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω της πολυνομίας, αλλά και την ανάγκη αλλαγής του παρωχημένου πλέον νομοθετικού πλαισίου για τα ανταποδοτικά τέλη, προκειμένου οι Δήμοι να είναι πιο ευέλικτοι στη λειτουργία τους.

Ο κ. Κασσελάκης συμφώνησε πως η νησιωτικότητα, λόγω της γεωγραφικής ασυνέχειας, αποτελεί ένα μείζον θέμα και επομένως τα προβλήματα στα νησιά πρέπει να αντιμετωπίζονται κάθετα. Ειδικότερα για τη Σύρο, τόνισε πως η καθημερινότητα στο νησί, λόγω του μεγάλου αριθμού μόνιμου πληθυσμού, θα έπρεπε να λειτουργεί πιο ομαλά.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τον κ. Αθανασίου να προσφέρει στον κ. Κασσελάκη ένα αναμνηστικό δώρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 104 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*