Νίκος Συρμαλένιος: «Η λιτότητα δεν φέρνει αποτέλεσμα»

syrmalenios syros
admin
28/02/2017 12:45
 
 
 

Περιοδεία σε Αμοργό, Σίφνο και Μήλο πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες ο κυβερνητικός βουλευτής του νομού Νίκος Συρμαλένιος, στο πλαίσιο συναντήσεων για τη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων που θα γίνει το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου στη Σύρο.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης που έδωσε στην Πόπη Αλιμπέρτη και την εκπομπή “Aliberti News” του Aegean Voice 107.5, ο κ. Συρμαλένιος αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε στα τρία νησιά, απ’ τις οποίες προέκυψε ότι το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί σήμερα τους νησιώτες δεν είναι άλλο από την αύξηση του κόστους ζωής που έχει «εκτιναχθεί» λόγω της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
«Προσπαθούμε να βρούμε κάποια αντισταθμιστικά μέτρα και να επαναφέρουμε τους μειωμένους συντελεστές» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Συρμαλένιος, υπενθυμίζοντας ότι ένα αντισταθμιστικό μέτρο που ισχύει σήμερα είναι το «χτίσιμο» του αφορολόγητου με την αγορά ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων. Την ίδια στιγμή, εκτίμησε ότι στη διαπραγμάτευση που ξεκίνησε σήμερα με τα τεχνικά κλιμάκια, θα τεθούν κάποια αντίμετρα, καθώς τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα είναι «σε καλό δρόμο».
Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί, αφού πλέον οι πολιτικοί, οικονομικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη έχουν αλλάξει και δεν έχουν σχέση με το καλοκαίρι του 2015, με την κυβέρνηση να έχει προχωρήσει στη σύναψη συμμαχιών κατά της λιτότητας. «Τα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ είναι σκληρά μέτρα λιτότητας που ταυτίζονται με τις απόψεις του κ. Σόιμπλε […] Φαίνεται όμως ότι υπάρχει ένας κοινός ελάχιστος παρονομαστής τώρα, όσον αφορά στην ελάφρυνση του χρέους […] Καταλαβαίνουν ότι μετά από 7 χρόνια, ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες και ότι η λιτότητα δεν φέρνει αποτέλεσμα. Γι’ αυτό βάζουν νερό στο κρασί τους» ανέφερε ο κ. Συρμαλένιος, τονίζοντας ότι «μέσα σε 2 χρόνια δεν γίνονται όλα τα πράγματα ως δια μαγείας και μάλιστα υπό καθεστώς επιτροπείας».

Ακτοπλοϊκό, υγεία, ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος στο τραπέζι της συζήτησης
Στις συναντήσεις που είχε ο κ. Συρμαλένιος σε Αμοργό, Σίφνο και Μήλο με τα μέλη των Οργανώσεων Μελών, συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις, ο οδικός χάρτης και οι στόχοι της κυβέρνησης για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης και την ανάκαμψη της χώρας, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός, καθώς και η απόφαση της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα έξω από τα πλαίσια των μνημονίων και της επιτροπείας. Επίσης, συζητήθηκε και τονίστηκε ο ρόλος του κόμματος σε αυτή την πορεία.
Κατά το σύντομο χρόνο των επισκέψεων του, ο κ. Συρμαλένιος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στην Αμοργό με τον δήμαρχο Νίκο Φωστιέρη, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα του νησιού (εκκρεμότητες για τη χρήση των παραλιών, εγκαταστάσεις των αφαλατώσεων στην Αιγιάλη και τα Κατάπολα, δρομολόγηση της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού στην Αιγιάλη, αίτημα πληρωμής της 2ης δόσης για τον ΣΧΟΟΑΠ κ.α.), αλλά και το ακτοπλοϊκό, για το οποίο τόσο η δημοτική αρχή, όσο και οι κάτοικοι επιθυμούν να παραμείνει όπως ισχύει όλα τα τελευταία χρόνια.
Στη Σίφνο συναντήθηκε με τον έπαρχο Νίκο Βενάκη και τον δήμαρχο Αντρέα Μπαμπούνη. Στις συναντήσεις κυριάρχησε το θέμα της κατάστασης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού, όπως και του Κέντρου Υγείας της Μήλου. Σύμφωνα με τον κ. Συρμαλένιο, το βασικό νέο είναι ότι έχουν δρομολογηθεί οι προκηρύξεις θέσεων μόνιμων γιατρών παιδιάτρου και γενικού γιατρού για τη Σίφνο και καρδιολόγου και γενικού γιατρού για τη Μήλο, πέραν του νέου αγροτικού γιατρού που μόλις διορίστηκε. Επίσης, για τη Σίφνο βρίσκεται στην τελική φάση το θέμα του ασθενοφόρου, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα της καθαριότητας του Ιατρείου, καθώς και της λειτουργίας του ακτινολογικού. Άλλα θέματα της Σίφνου που τέθηκαν επί τάπητος ήταν η διαμόρφωση του λιμένα και η ανάπλαση των Καμαρών, ενώ τονίστηκε ότι είναι σε καλό δρόμο το αποχετευτικό και ο βιολογικός καθαρισμός των οικισμών. Επίσης, σε σχέση με το ακτοπλοϊκό, ο βουλευτής ενημέρωσε ότι μετά το ΣΑΣ του Μαρτίου, τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια θα επανέλθουν όπως ήταν πριν, ενώ λόγω του νέου αεροδρομίου της Πάρου, έντονα τέθηκε το ζήτημα της διασύνδεσης Πάρου – Σίφνου και γενικότερα των δυτικών Κυκλάδων.
Τέλος, στη Μήλο, ο κ. Συρμαλένιος συμμετείχε στην επιμνημόσυνη δέηση στην επέτειο της εκτέλεσης δεκατεσσάρων πατριωτών από τους Γερμανούς κατακτητές.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*