Νίκος Μανιός: «Η κυβέρνηση θα στήσει το σύστημα υγείας στα πόδια του»

manios syros
admin
17/03/2017 09:56
 
 
 

Τις απόψεις του για την πολιτική που ακολουθείται στον τομέα της Υγείας από τη σημερινή κυβέρνηση εξέφρασε ο Ναξιώτης βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Νίκος Μανιός, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία.
Αναφορικά με την μεταρρύθμιση στην ψυχική υγεία, ο κ. Μανιός υποστήριξε ότι από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 διατέθηκαν πολλά χρήματα, τα οποία όμως κατευθύνθηκαν προς τους ημετέρους, με την ίδια τη μεταρρύθμιση να πηγαίνει στις καλένδες. Συμπλήρωσε, όμως, ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται σήμερα, θέτει τις βάσεις και δείχνει την κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να πάει η μεταρρύθμιση αυτή.
Στη συνέχεια, ο βουλευτής χαρακτήρισε την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) ως «ένα εργαλείο στα χέρια μιας Κυβέρνησης», επισημαίνοντας ότι η αλλαγή της διοίκησης της από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει το νοσοκομείο της Σαντορίνης και όχι να πουληθεί το κτίριο που θα το στέγαζε, όπως είχε πρόθεση η προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο κ. Μανιός διατύπωσε, επίσης, κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με τη διάταξη περί υποχρεωτικής μετακίνησης των γιατρών από την περιφέρεια στο κέντρο, ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία του, σχολίασε τη δήλωση του κ. Γρηγοράκου ότι «το πάρτι στα φάρμακα ήταν ένα μνημόνιο».
«Μέσα σε μία λαίλαπα αρπαγής του πλούτου, που συσσωρευόταν με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, ήρθε αυτή η κυβέρνηση να στήσει αυτό το σύστημα στα πόδια του και να κάνει μία αρχή από κάτω προς τα πάνω. Όταν θα αντιληφθούμε όλοι σε ποια φάση παραλάβαμε αυτό το σύστημα και πώς θα το παραδώσουμε στο τέλος της τετραετίας, τότε θα καταλάβουν ότι είμαστε σε σωστό δρόμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιός.
Δείτε την ομιλία του κ. Μανιού εδώ

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*