Στη Σύρο με τον Υπουργό Υγείας ο Φίλιππος Φόρτωμας

Newsroom.
19/07/2024 16:12
 
 
 

Την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με επικεφαλής τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, υποδέχθηκε στη Σύρο ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.

Τον Υπουργό συνόδευαν ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου και ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων Χρήστος Ροϊλός.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων εργασίας με τους τοπικούς φορείς και θεσμικές επισκέψεις, ενώ στην ατζέντα των συζητήσεων πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα θέματα που αφορούν την υγεία, τις υγειονομικές υπηρεσίες και τις αυξανόμενες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας στη νοσηλευτική και ιατρική περίθαλψη κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, όπου ο πληθυσμός της Σύρου και όλων των νησιών των Κυκλάδων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Πιο συγκεκριμένα, έλαβαν χώρα συναντήσεις με τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Αλέξη Αθανασίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, στις οποίες παρουσιάστηκαν στον Υπουργό μια ευρύτερη δέσμη θεμάτων καθημερινότητας, για τα οποία ο κ. Γεωργιάδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στην ευρεία σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κυκλάδων με την παρουσία πολλών Δημάρχων του Νομού και επικεφαλής των κέντρων υγείας, παρουσιάστηκαν στον Υπουργό όλα τα ζητήματα πρώτης προτεραιότητας

που αφορούν σε θέματα υγείας, όπως οι θέσεις που χρειάζεται να καλυφθούν, οι ανάγκες σε επιπλέον ανθρώπινους πόρους και εξοπλισμό. Οι τοπικοί φορείς της Σύρου έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στο θέμα του νοσοκομείου, το οποίο κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στελεχώθηκε με ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό, αποδεικνύοντας την προτεραιότητα που δίνει στα νησιά μας ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο κ. Φόρτωμας συνόδευσε τον Υπουργό Υγείας και το κλιμάκιο του Υπουργείου στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου καθώς και στο Νεώριο Σύρου, όπου με την παρουσία του κ. Πάνου Ξενοκώστα όλοι μαζί περιηγήθηκαν στους χώρους του και ενημερώθηκαν για τη μεγάλη αυτή επένδυση που ξαναζωντάνεψε την οικονομία του νησιού. Επίσης, επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’και τον Επίσκοπο των Καθολικών Σύρου κ. Πέτρο Στεφάνου.

Πριν το κλείσιμο της ημέρας, ο Βουλευτής Κυκλάδων μαζί με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τους συνεργάτες του, επισκέφθηκαν τη ΔΕΕΠ Κυκλάδων και τη Δημ. Τ.Ο. Σύρου-Ερμούπολης για να ευχαριστήσουν από κοντά τα άοκνα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, για τις καθημερινές μάχες τους και τους αγώνες τους για τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη.

Με την ολοκλήρωση των συσκέψεων και επισκέψεων ο κ. Φόρτωμας έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό και συνάμα η πιο σημαντική πολιτική προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ψηλά στην ατζέντα μας κατά την υποδοχή του αρμόδιου Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη στη Σύρο.

Υποδέχθηκα ένα φίλο και συναγωνιστή που βάζει πλάτες σε όλες τις ανάγκες των Κυκλάδων και που απέδειξε για ακόμη μια φορά μέσα από τις συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς, τη βαθιά του γνώση για τα θέματα της υγείας και την αφοσίωση του στην επίλυσή τους. Τον ευχαριστούμε θερμά!”.

 

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 4 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*