Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Newsroom.
19/07/2024 16:29
 
 
 

 

Τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη υποδέχτηκε την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, στο γραφείο του ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο κ. Υπουργός στη Σύρο.

Ο Υπουργός Υγείας συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους και τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Λίλιαν Βιλδιρίδη.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστος Ροϊλός, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου, οι Βουλευτές του Νομού Κυκλάδων, κ. Κατερίνα Μονογυιού και κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κι Επικοινωνιών Κυκλάδων κ. Μάρκος Δαδάος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κυκλάδων κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας Κυκλάδων κ. Νίκος Φωτεινιάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε πλήρως τον κ. Υπουργό σχετικά με όλα τα θέματα και τις ανάγκες που υπάρχουν στο Νομό Κυκλάδων στον τομέα της υγείας.

Στη συνέχεια, ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Γεωργιάδη για τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις που έχουν γίνει από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη βελτίωση του συστήματος υγείας στα νησιά της και πιο συγκεκριμένα για :

  • αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών,
  • αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και
  • για την κάλυψη της μισθοδοσίας ιατρικού προσωπικού

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση προς τον κ. Υπουργό, ο κ. Λεονταρίτης έκανε αναφορά και στο μηνιαίο επίδομα – κίνητρο των 450 ευρώ που πρώτη θέσπισε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Ελλάδα και καταβάλλει από το 2015 έως σήμερα σε ειδικευμένους επικουρικούς και αγροτικούς ιατρούς στην προσπάθεια προσέλκυσης ιατρικού προσωπικού για τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας.

Πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Λεονταρίτης κατέθεσε στον κ. Γεωργιάδη την πολύ σημαντική πρόταση ίδρυσης ΕΚΑΒ στο Νότιο Αιγαίο για τη βελτίωση του συστήματος υγείας στη νησιωτική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τονίζοντας ότι η ταλαιπωρία που υφίστανται σήμερα οι ασθενείς προκειμένου να μεταφερθούν με πλωτά μέσα, όντας εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες είναι πολύ μεγάλη.

Επίσης, ο κ. Λεονταρίτης ζήτησε στον σχεδιασμό για την οργάνωση του συστήματος υγείας να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι ως πληθυσμός των Κυκλάδων δεν πρέπει να συνυπολογίζονται μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά και το σύνολο των επισκεπτών των νησιών, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 7.000.000 ετησίως (εξάμηνη πλέον τουριστική σεζόν).

Ακόμη, έθεσε το ζήτημα της πλήρους ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, το οποίο θα υποδέχεται όλες τις διακομιδές του Νομού Κυκλάδων, αλλά και πλήρους στελέχωσης των Νοσοκομείου Σαντορίνης και Νάξου και των μονάδων υγείας όλων των νησιών.

Τέλος, κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το ίδιο μεσημέρι με τους Δημάρχους του Νομού Κυκλάδων στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, ο κ. Λεονταρίτης παρέδωσε στον κ. Υπουργό την απόφαση που είχε λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο για απόσπαση της νησιωτικής Ελλάδας από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια και ίδρυση Υγειονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 2 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*