Ν. Συρμαλένιος: «Να δούμε τον τουρισμό μέσα από μια ολιστική αντίληψη»

syrmalenios naxos2 00
admin
05/04/2017 09:48
 
 
 

Την άποψη ότι ο τουρισμός πρέπει να υπηρετεί τη βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνικό και οικολογικό περιεχόμενο, εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ο κ. Συρμαλένιος ανέφερε ότι ο τουρισμός πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά, μέσα «από μια ολιστική αντίληψη και όχι ως μονοκαλλιέργεια», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση της τουριστικής περιόδου.
«Τα οφέλη αυτής της τουριστικής πολιτικής και της τουριστικής ανάπτυξης θα πρέπει να διαχυθούν τόσο στην ευρύτερη κοινωνία, όσο και στους εργαζόμενους, αλλά και στους επιχειρηματίες, κυρίως τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο βουλευτής, ο οποίος συμπλήρωσε ότι σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του τουρισμού παίζει επίσης το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να αισθάνεται ο επισκέπτης, κάτι στο οποίο επενδύει η σημερινή κυβέρνηση μέσω της ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας και των μεταφορών.
Τέλος, υποστήριξε ότι οι μορφές ενέργειας δεν πρέπει να αποτελούν αντικίνητρο για μια τουριστική πολιτική, ενώ ζήτησε να μάθει σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση της υπογραφής της Κ.Υ.Α. Υπουργείου Οικονομικών, Οικονομίας και Τουρισμού για την εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν τις μισθώσεις των κατοικιών μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Για να δείτε το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου, κάντε κλικ εδώ

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*