Συνάντηση Τσίπρα – Περιφερειαρχών για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας

xatzimarkos tsipras 1
admin
03/05/2017 14:21
 
 
 

Η κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της χώρας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου, του υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Χαρίτση και του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους Περιφερειάρχες να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία χάραξης του νέου παραγωγικού μοντέλου, μέσω της συνδιοργάνωσης 13 Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συνεδρίων, όπου θα αποτυπωθούν τα αντίστοιχα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Σχέδια, πάνω στα οποία θα στηριχθεί η κατάρτιση του Εθνικού Αναπτυξιακού Σχεδίου.

xatzimarkos tsipras 2

Ισχυρό, θεσμικά κατοχυρωμένο ρόλο των Περιφερειών ζήτησε ο Γ. Χατζημάρκος
Την ανάγκη να διαδραματίσουν οι Περιφέρειες ουσιαστικό και θεσμικά κατοχυρωμένο ρόλο στη διαδικασία παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας επισήμανε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε αρχικά στη σημασία του ότι η συζήτηση για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας ξεκινά από τους περιφερειάρχες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ουσιαστικής συμμετοχής των Περιφερειών στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.
Ο κ. Χατζημάρκος στάθηκε, επίσης, στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνει η νησιωτικότητα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς και στη σημαντική επιδείνωση των αναπτυξιακών δεικτών, μετά και τη λήψη των επώδυνων μέτρων την τελευταία διετία. Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι τα κατά καιρούς εξαγγελθέντα μέτρα νησιωτικότητας δεν μπορούν να άρουν το πλήγμα που έχει δεχτεί το Νότιο Αιγαίο και τόνισε πως επιβάλλεται η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα βοηθά τα νησιά να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και τις δυνατότητές τους.
Τέλος, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια βίαιη μετατροπή της σημερινής κατάστασης, με την έννοια “της γρήγορης, βαριάς και βαθιάς μεταρρύθμισης”, η οποία, για τις Περιφέρειες θα «μεταφράζεται» στην ενίσχυσή τους σε θεσμικό, οικονομικό και διοικητικό επίπεδο.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*