Κόντρα Μπάιλα – ΣΥΡΙΖΑ με «φόντο» την Υγεία στις Κυκλάδες

giatros akoystika
admin
08/06/2017 10:57
 
 
 

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του πρώην νομάρχη Δημήτρη Μπάιλα και του ΣΥΡΙΖΑ, με «φόντο» τον τομέα της Υγείας στις Κυκλάδες και «αφετηρία» τον χαμό μιας γυναίκας στη Φολέγανδρο.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το τραγικό περιστατικό στάθηκε αφορμή για την έκδοση πληθώρας ανακοινώσεων, ανάμεσα στις οποίες ήταν και αυτή του κ. Μπάιλα και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στον πρώην νομάρχη απάντησε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ωστόσο ο κ. Μπάιλας επανήλθε με νέα δήλωση-απάντηση στον κυβερνητικό βουλευτή, όπου ούτε λίγο-ούτε πολύ τον κατηγορεί ότι έχει «καβαλήσει το καλάμι» από τότε που κάθισε στα έδρανα της Βουλής, ξεχνώντας τα όσα πρέσβευε μέχρι τότε.
Από την άλλη πλευρά, τον κ. Συρμαλένιο και το κυβερνητικό έργο έσπευσε να «υπερασπιστεί» η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, που προσάπτει στον κ. Μπάιλα «επιλεκτική μνήμη», ενώ τονίζει ότι οι κυβερνήσεις του κόμματος που υπηρέτησε οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή της κατάσταση.

Η δήλωση – απάντηση του κ. Μπάιλα προς τον κ. Συρμαλένιο:
Κε Συρμαλένιο
Δεν μπορώ παρά, ανταποκρινόμενος στην παράκλησή σου, να απαντήσω, αν και πολύ φοβάμαι ότι η απάντησή μου δεν θα σε ευχαριστήσει και θα την χαρακτηρίσεις πάλι ξεδιάντροπη!!
Με ξέρεις ότι πάντα μιλούσα με θάρρος και ειλικρίνεια. Έτσι λοιπόν και τώρα, με το χέρι στην καρδιά, θα σου μιλήσω καθαρά, με λίγα λόγια και χωρίς περιστροφές.
Όχι Κε Συρμαλένιο!! Σε σχέση με το 2010, τότε που και οι δύο μαχόμαστε από το ίδιο μετερίζι, η κατάσταση είναι χειρότερη από άποψη στελέχωσης και στο νοσοκομείου της Σύρου και στο Κ.Υ. της Πάρου και στο Κ.Υ. της Μήλου και στα Κ.Υ. Τήνου και Άνδρου και στα Αγροτικά Ιατρεία Κύθνου, Σερίφου, Σίφνου, Φολεγάνδρου, Αμοργού. Και είναι μόνο αυτά, που εγώ γνωρίζω, παρακολουθώντας τις κατά καιρούς δηλώσεις των δημάρχων ή τις αντιδράσεις των κατοίκων!
Εάν θεωρείτε ότι αυτά δεν ισχύουν, να το πείτε στους ιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Σύρου, που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κινητοποιηθεί και έχουν ζητήσει συμπαράσταση 2 ή 3 φορές. Να το πείτε στους κατοίκους της Πάρου που έχουν ξεσηκωθεί επανειλημμένα και δανείζονται ακόμη Παθολόγο από την Αντίπαρο. Να το πείτε στους κατοίκους της Φολεγάνδρου που ακόμη θρηνούν τον άδικο χαμό της συγχωριανής τους!!!
Εκεί που κάπως έχει βελτιωθεί η κατάσταση είναι στα Νοσοκομεία της Νάξου και της Σαντορίνης, για το οποίο όμως θα σας θυμίσω την προσφυγή των ιατρών στον Εισαγγελέα, που λόγω ελλιπούς στελέχωσης δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις βαριές αρμοδιότητες που στα χαρτιά τους φορτώσατε για να δημαγωγείτε σε εθνικό επίπεδο και έγινε για να προστατεύσουν του εαυτούς τους.
Όσο για το ελικόπτερο στη Σύρο, ήμουν από εκείνους που πρώτος το χειροκρότησα, αλλά τα πράγματα με διέψευσαν!!
Σου ξαναθυμίζω για τρίτη φορά, γιατί φαίνεται ότι η μνήμη σου από τότε που έγινες βουλευτής, διέγραψε την προηγούμενη πολιτική ζωή σου, ότι η πάγια πρόταση της Ν.Α. ήταν:
Ένα ελικόπτερο που θα πετάει και νύχτα, με βάση την μονάδα αεροπορίας της Σαντορίνης, που θα έχει την απαιτούμενη υποστήριξη εδάφους, με πλήρωμα Στρατιωτικούς και με έναν γιατρό της αεροπορίας, να εδρεύει μονίμως και αποκλειστικά για τις Κυκλάδες και να παίρνει εντολές από τα νοσοκομεία των Κυκλάδων!!
Αυτό που έγινε στη Σύρο, φάνηκε ότι έλυσε το πρόβλημα όμως, μετά από λίγο καιρό, όταν έσβησαν τα φώτα, το πράγμα χάλασε, παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που καταγράφονται στο Δελτίο Τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με αποκορύφωμα τον θάνατο της συμπατριώτισσάς μας από την Φολέγανδρο και τα οποία δεν μπορείς να τα διαψεύσεις, γιατί εμείς που κατοικούμε εδώ τα ζούμε καθημερινά.
Τέλος, Κε Συρμαλένιο επειδή φαίνεται πως τώρα τελευταία η νομή της εξουσίας άλλαξε την πολιτική σου συμπεριφορά και γλώσσα και χρησιμοποιείς λέξεις και φράσεις όπως Μωρή, Ξεδιάντροπα ή ότι Καβάλησα άλογο θα μου επιτρέψεις να σου πω μόνο τούτο. Ο υπογράφων δεν υπήρξε ποτέ εραστής της εξουσίας, έδινε την μάχη του πάντοτε από όποιο άλογο βρισκόταν, αλλά ευτυχώς πάντοτε από άλογο, ποτέ του πάνω από καλάμι!

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ:
Η επιλεκτική μνήμη του κ. Μπάιλα
Επανακάμπτοντας στο ΠΑΣΟΚ και εκπροσωπώντας πλέον την Δημοκρατική Συμπαράταξη στις Κυκλάδες, ο κ. Μπάιλας προσπαθεί να επανέλθει στο προσκήνιο με αξιοπρόσεκτη επιθετικότητα και φρασεολογία που μικρή σχέση έχουν με τον πολιτικό πολιτισμό.
Ξεχνά τα έργα και τις ημέρες τόσο της δικής του θητείας στην αυτοδιοίκηση, όσο και κυρίως της θητείας των κυβερνήσεων του κόμματος που υπηρέτησε.
Ξεχνά ότι επί 40 χρόνια, έστησαν και γιγάντωσαν τη γραφειοκρατία και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν την «καθάρισε» σε 2,5 χρόνια. Συμμετείχε, υπηρέτησε πιστά πολιτικές που κατέστρεψαν τη χώρα, ανέχτηκε εκατοντάδες παρανομίες, πολεοδομικές και άλλες, για τις οποίες θα όφειλε να αναλάβει τουλάχιστον τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν.
Ξεχνά ποιοι δημιούργησαν τον μοναδικό πολυνησιακό δήμο του Αιγαίου προκειμένου να επιτύχουν να εκλέξουν έναν δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ, καταργώντας και καταστρατηγώντας κάθε δικαίωμα των μικρονησιωτών για γνήσια αυτοδιοικητική έκφραση.
Και επιλέγει να μην παρακολουθεί τις επισκέψεις και παρεμβάσεις υπουργών και βουλευτών στις Κυκλάδες. Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι μόνο στη Νάξο, ο υφυπουργός Ναυτιλίας είναι ο έβδομος υπουργός που επισκέπτεται το νησί από τον Ιούλιο του 2015. Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν επισκεφθεί τη Νάξο, οι υπουργοί Βαγγέλης Αποστόλου (συγκέντρωση κτηνοτρόφων – Φιλώτι), ο Τάσος Πετρόπουλος (ΙΚΑ Νάξου, ΟΑΕΔ, ΕΑΣ Νάξου, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος), η Όλγα Γεροβασίλη (εκδήλωση με θέμα «Διαπλοκή και ΜΜΕ»), ο Πάνος Σκουρλέτης (σμυριδωρυχεία – συγκέντρωση σμυριδεργατών Κόρωνος-Δήμος), ο Παύλος Πολάκης (Κ.Υ. – Νοσοκομείο), ο Χριστόφορος Βερναρδάκης (Επαρχείο – Δήμος – σύσκεψη με δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους).
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενε 2,5 χρόνια για να «καταγράψει τα προβλήματα των νησιών μας ο υφυπουργός Ν. Σαντορινιός», όπως διατείνεται ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ. Τα προβλήματα είναι καταγεγραμμένα και τόσο οι βουλευτές και τα κατά τόπους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι υπουργοί πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά συναντήσεις, διαβουλεύσεις, μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις προκειμένου να δοθούν λύσεις, στα μεγάλα, χρονίζοντα, σωρευμένα προβλήματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ωραιοποιεί καταστάσεις, ούτε θριαμβολογεί. Μέσα στις πολύ κακές συνθήκες που το δικό του κόμμα, το ΠΑΣΟΚ (τώρα ΔΗΣΥ) επέβαλε, αυτή η κυβέρνηση επιλέγει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες (οικονομικές και νομοθετικές) για παρεμβάσεις σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, θεσμικά ζητήματα και ζητήματα ανάπτυξης, στα οποία ο κ. Μπάιλας δεν θέλησε να αναφερθεί.
Με την ίδια επιλεκτική μνήμη αγνόησε και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού, Νοτίου Αιγαίου 2017-2020 (25 εκατ. από εθνικούς πόρους), στο οποίο ήδη προτάθηκε η δεύτερη αφαλάτωση του Κουφονησίου μετά από πρόταση του κ. Σαντορινιού.
Η «υπεροψία» και η «πείνα για εξουσία» που καταλογίζει σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας αγγίζει και δεν μας αφορά. Τη δική του παράταξη χαρακτηρίζουν εδώ και χρόνια με αποτελέσματα που βιώνουμε σε όλες τις διαστάσεις της διοίκησης, της οικονομίας, και της κοινωνίας.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*