Τη διευθέτηση της λειτουργίας των Λιμενικών Ταμείων επιθυμεί το υπουργείο Ναυτιλίας

limeniko tameio
admin
27/07/2017 08:56
 
 
 

«Πλώρη» για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Λιμενικών Ταμείων έχει βάλει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με τον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο τελευταίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι έχει έρθει η ώρα να διευθετηθεί η λειτουργία των Λιμενικών Ταμείων. «Θεωρούμε ότι πρέπει τα ταμεία να μείνουν στα χέρια των ανθρώπων που έχουν παρουσία στην αυτοδιοίκηση, αλλά πρέπει να βρεθεί ένα μοντέλο που θα συνενώσει τις δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης, χωρίς να τις απομειώσει. Στόχος είναι το αναπτυξιακό κομμάτι να είναι ενιαίο, ο διάλογος είναι σε εξέλιξη, όλα είναι ανοικτά και υπό συζήτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

kede enpe koyroymplis
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης χαιρέτησε τη πρωτοβουλία του υπουργού για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Λιμενικών ταμείων, υπογράμμισε ωστόσο ότι είναι σημαντικό να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος, λαμβάνοντας υπόψη το δεδομένο ότι οι ανάγκες νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών διαφέρουν σημαντικά. «Λέμε ναι στον εκσυγχρονισμό, άλλα στη βάση της αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων με σαφή κριτήρια και ουσιαστικό ρόλο στην Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού […] Για να υπάρχει ανάπτυξη και πρόοδος στην χώρα, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στα λιμάνια και στις μαρίνες. Να στηρίξουμε τα νησιά μας προκειμένου η Ελλάδα να γίνει κέντρο παγκόσμιου τουρισμού» σημείωσε ο κ. Πατούλης.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός κ. Σαντορινιός, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Αγοραστός, ο Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Πύλου Νέστορος κ. Καφαντάρης, τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ δήμαρχος Σάμου κ. Αγγελόπουλος, δήμαρχος Σιθωνίας κ. Τζίτζιος, ο πρόεδρος ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος, καθώς και στελέχη του υπουργείου και της ΚΕΔΕ.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*