Συρμαλένιος, Συρίγος, Μανιός: «Χρήσιμο, επωφελές και επαναστατικό» το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (video)

vouleftes syriza kyklades
admin
04/08/2017 10:49
 
 
 

Υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τάχθηκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές των Κυκλάδων Αντώνης Συρίγος, Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός.

Κατά τις τοποθετήσεις τους στην Ολομέλεια της Βουλής, οι τρεις βουλευτές τόνισαν ότι το νομοσχέδιο θα καταπολεμήσεις παθογένειες του παρελθόντος και θα προσφέρει στους Έλληνες πολίτες τις υγειονομικές υπηρεσίες που δικαιούνται.

Αντώνης Συρίγος: «Χρήσιμες και επωφελείς διευθετήσεις»
Την αποδόμηση του παρελθόντος βρίσκει τώρα απέναντι της η προσπάθεια μεταρρύθμισης στον χώρο της Υγείας, σύμφωνα με τον Αντώνη Συρίγο. Κατά την τοποθέτηση του, υποστήριξε ότι είναι άδικο να εγκαλείται η σημερινή κυβέρνηση, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιέχει πολλές χρήσιμες και επωφελείς διευθετήσεις για τον πάσχοντα πολίτη και ειδικότερα τον Άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις.
Όσον αφορά στην παροχή κινήτρων για το ιατρικό προσωπικό του Γ.Ν. Θήρας, υποστήριξε ότι «η θέσπιση αυτής της διάταξης δεν γίνεται επειδή είναι ένα παραμεθόριο νησί, αλλά γιατί είναι η Σαντορίνη, δηλαδή μια αυταξία και για τους Κυκλαδίτες και τους Έλληνες και παγκοσμίως».
«Με αυτό το νομοσχέδιο επιδιώκουμε σιγουριά στην υγεία, γιατί τίθενται οι βάσεις για να αισθανόμαστε ασφαλείς όταν χρειαστεί» κατέληξε ο Συριανός βουλευτής.

Η τοποθέτηση του Αντώνη Συρίγου
https://www.youtube.com/watch?v=Ylf3t7sD4ME&feature=youtu.be

 

Νίκος Συρμαλένιος: «Ξαναμπαίνουν οι βάσεις για ένα πραγματικό ΕΣΥ»
«Επαναστατικό και εμβληματικό για όλα όσα επιδιώκει να προωθήσει και να υλοποιήσει» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Νίκος Συρμαλένιος.
Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Αντιπολίτευση φανερά υποστηρίζει και υπερασπίζεται συντεχνιακά και ιδιωτικά συμφέροντα, τονίζοντας ότι «ιδιαίτερα στα πρώτα πέντε μνημονιακά χρόνια, η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είχε γίνει ολιστική».
«Με το νομοσχέδιο ξαναμπαίνουν οι βάσεις για ένα πραγματικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο είχε καταρρεύσει τα προηγούμενα χρόνια […] Ισχυροποιούνται τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, και ενισχύονται σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό» επισήμανε ο κ. Συρμαλένιος, ο οποίος αναφορικά με το νοσοκομείο της Σαντορίνης, υποστήριξε ότι βελτιώνονται καθημερινά οι υπηρεσίες που παρέχει, παρά το γεγονός ότι «δέχεται πόλεμο».

Η τοποθέτηση του Νίκου Συρμαλένιου
https://www.youtube.com/watch?v=zgar43GJiJs&feature=youtu.be

 

Νίκος Μανιός: «Ταξική διαφορά ανάμεσα στις αντιλήψεις»
«Η φιλοσοφία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι το κομβικό σημείο όπου κρίνεται η κοινωνική προσήλωση, η ταξική διαφορά ανάμεσα στις αντιλήψεις». Με τη φράση αυτή ξεκίνησε την τοποθέτηση του κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου ο Νίκος Μανιός.
Σύμφωνα με τον κ. Μανιό, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι μια ταξική αντιπαράθεση, κάνοντας επίσης λόγο για «θνησιγένεια» του ΕΟΠΥΥ και για «απομύζηση των πόρων από τον ιδιωτικό τομέα», ενώ – έχοντας υπηρετήσει ως γιατρός – μοιράστηκε με τους συναδέλφους του και περιστατικά από το παρελθόν που σχετίζονταν με το ΕΣΥ. Ο κ. Μανιός ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του λέγοντας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «είναι ένα θετικό βήμα, το οποίο πρέπει να ψηφιστεί από όλους όσους πραγματικά πονούν τη δημόσια υγεία».

Η τοποθέτηση του Νίκου Μανιού
https://www.youtube.com/watch?v=KGver09ImGM&feature=youtu.be

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*