Φίλιππος Φόρτωμας: «Ο Γιάννης Χωματάς ήταν, πάνω απ’ όλα, άνθρωπος»

philip fortomas 2017
admin
14/08/2017 10:38
 
 
 

Για τον πολιτικό, τον γιατρό και κυρίως τον άνθρωπο Γιάννη Χωματά, μίλησε ο ιστορικός και μέλος της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης που διοργάνωσε στον Δαμαριωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δαμαριώνα, η Τοπική Κοινότητα Δαμαριώνα και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Σε μια συγκινητική ομιλία, ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στην πολιτική διαδρομή και τις καίριες παρεμβάσεις του Γιάννη Χωματά, ο οποίος δεν έχανε ευκαιρία να επισκέπτεται τα νησιά, προκειμένου να έρθει σε πιο στενή επαφή με τους κατοίκους τους, να καταγράψει τις ανάγκες και τα προβλήματα τους και να προσπαθήσει να συμβάλλει στην επίλυση τους.
Από την ομιλία δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί η συμβολή του αποβιώσαντος και στον τομέα της Υγείας, καθώς ήταν από τους πρωτοπόρους στη διάδοση της ιδέας της μεταμόσχευσης.
Τέλος, ο κ. Φόρτωμας τόνισε το γεγονός πως ο Γιάννης Χωματάς άνηκε στην εποχή των πολιτικών που μεγάλωσαν μέσα σε πολέμους και δικτατορίες. «Ανήκε στους πολιτικούς, όμως, που στάθηκαν όρθιοι, έκαναν λάθη, αλλά απομάκρυναν οριστικά τη χώρα μας από το βαλκανικό της παρελθόν» επισήμανε και κατέληξε, λέγοντας: «Έχοντας ακούσει τόσα πολλά για εκείνον, ήταν πάνω από όλα “άνθρωπος”».

(Visited 126 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*