Γιάννης Βρούτσης: «“Αχτύπητο δίδυμο” οι Στρατούλης – Ρωμανιάς»

admin
12/03/2015 07:22
 
 
 

Τις δηλώσεις των κ.κ. Στρατούλη και Ρωμανιά για τις αναλογιστικές μελέτες των ταμείων σχολίασε ο πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης.

Όπως ισχυρίστηκε ο Γενικός Γραμματέας κ. Ρωμανιάς, οι αναλογιστικές μελέτες των Ταμείων, βάσει των οποίων υπολογίστηκαν και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων ήταν «νοθευμένες», καθώς περιορίζονταν στην καταγραφή των εσόδων των Ταμείων και δεν είχαν υπολογίσει την περιουσία των ταμείων. Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στρατούλης χαρακτήρισε «σοβαρή» την καταγγελία του κ. Ρωμανιά κι επισήμανε ότι θα γίνουν έλεγχοι και αν προκύψουν ευθύνες, θα αποδοθούν. 

Ο κ. Βρούτσης σχολίασε αυτές τις δηλώσεις, κάνοντας λόγο «για αστεία επιχειρήματα που στερούνται υπευθυνότητας» και για «στήσιμο συνομωσιών» από τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. «Οι μελέτες εκπονούνται με βάση κοινή μεθοδολογία, προϋποθέσεις και κανόνες, που παρέχονται από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάντως, κανείς δεν εμποδίζει το “αχτύπητο δίδυμο” να επιστρέψει στους συνταξιούχους τον κρυμμένο θησαυρό που ανακάλυψε!» τονίζει ο κ. Βρούτσης, η πλήρης δήλωση του οποίου έχει ως εξής:

Το «αχτύπητο δίδυμο» Στρατούλη – Ρωμανιά ξαναχτύπησε! Με τις δηλώσεις τους επιβεβαιώνουν ότι συνεχίζουν το «κυνήγι μαγισσών». Τα επιχειρήματά τους είναι αστεία και στερούνται υπευθυνότητας.

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, μετά την αφαίμαξη των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων, την αδυναμία υλοποίησης όσων έχουν υποσχεθεί και προ της άφιξης της τρόικας, κάνει παιχνίδια επικοινωνιακού αντιπερισπασμού και «στήνει συνομωσίες».

Σήμερα είχε σειρά η «συνομωσία» της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, που δήθεν «μαγείρεψε» τις αναλογιστικές μελέτες, για να προκύψουν μειώσεις συντάξεων.

Οι αναλογιστικές μελέτες που εκπονούνται από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή, η οποία είναι Ανεξάρτητη Αρχή, εντάσσονται στις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τη διασφάλιση των δημοσιονομικών κανόνων σε κάθε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μελέτες εκπονούνται με βάση κοινή μεθοδολογία, προϋποθέσεις και κανόνες, που παρέχονται από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάντως, κανείς δεν εμποδίζει το «αχτύπητο δίδυμο» να επιστρέψει στους συνταξιούχους τον κρυμμένο θησαυρό που ανακάλυψε!!

(φωτό: newpost.gr)

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*