Γ. Βρούτσης: «Η κυβέρνηση “βαφτίζει” τα οδοιπορικά, μισθό!»

admin
13/03/2015 17:34
 
 
 

Για «νομιμοποίηση της ανασφάλιστης και άμισθης εργασίας στην Ελλάδα» κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης, αναφέρεται στο άρθρο 24 του νομοσχεδίου που συζητείται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, τονίζοντας ότι ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον από μια κυβέρνηση της αριστεράς «που υποτίθεται ότι νοιάζεται περισσότερο για τους εργαζόμενους και τα εργασιακά δικαιώματα».

«Με τέτοια “τεχνάσματα” υπόσχονται μείωση της ανεργίας; Πού πήγαν οι μεγαλόστομες δηλώσεις περί κατώτατου μισθού;» αναρωτιέται ο κ. Βρούτσης, η πλήρης ανακοίνωση του οποίου έχει ως εξής:

Με το άρθρο 24 του νομοσχεδίου που συζητείται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η Κυβέρνηση επιχειρεί να νομιμοποιήσει τη μη αμειβόμενη και ανασφάλιστη εργασία! Ειδικότερα, με το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπεται πρόσληψη εργαζομένων χωρίς μισθό, αποζημίωση ή άλλη απολαβή και ονομάζεται η αμοιβή τους οδοιπορικά. Με δυο λόγια, η Κυβέρνηση «βαφτίζει» τα οδοιπορικά, μισθό!

Κάτι τέτοιο είναι πρωτοφανές και δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Και μάλιστα τίθεται για πρώτη φορά από μια Κυβέρνηση της αριστεράς – στο πρώτο της μόλις νομοσχέδιο – που υποτίθεται κατά τα άλλα… ότι νοιάζεται περισσότερο για τους εργαζόμενους και τα εργασιακά δικαιώματα!

Σχήμα οξύμωρο δε, η συμπερίληψη του επίμαχου άρθρου στο πολυδιαφημισμένο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση.

Σήμερα, η Κυβέρνηση νομοθετεί νέες – πρωτόγνωρες μορφές εργασιακών σχέσεων, προωθώντας τη δωρεάν εργασία με πρόσληψη στο δημόσιο.

Με τέτοια «τεχνάσματα» υπόσχονται μείωση της ανεργίας; Πού πήγαν οι μεγαλόστομες δηλώσεις περί κατώτατου μισθού; Ακόμη και η «υποκρισία» έχει τα όριά της.

Η διάταξη που νομιμοποιεί για πρώτη φορά την ανασφάλιστη και άμισθη εργασία στην Ελλάδα είναι αδιανόητη και πρέπει να απαλειφθεί τώρα!

 

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*