Χρήστος Σπίρτζης για τις «γουρούνες»: «Δεν συνεχίζουμε τη λογική του παλαιοκομματισμού»

spirtzis xristos
admin
13/11/2017 18:30
 
 
 

Διευκρινίσεις σχετικά με τα τετράχρονα οχήματα και τις προδιαγραφές ασφαλείας που θα τεθούν από δω και στο εξής με το νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (που βρίσκεται σε διαβούλευση) έδωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου «να μη σκοτώνεται ο κόσμος» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο Στάθη Σχινά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Σπίρτζης εξήγησε ότι δεν τίθεται θέμα καθολικής απαγόρευσης, αλλά προσδιορισμού κανόνων, μιας και θα ανασταλεί μεν η λειτουργία των τετράτροχων οχημάτων μικρού κυβισμού (οι επονομαζόμενες «γουρούνες» που νοικιάζονται στα νησιά) τα οποία δεν έχουν καμία προδιαγραφή ασφάλειας, χωρίς όμως να συμβαίνει το ίδιο για τα τετράχρονα του μεγάλου κυβισμού που έχουν προδιαγραφές, καθώς και για τα οχήματα που χρησιμοποιούνται από άτομα με ειδική αναπηρία. Γι’ αυτές τις δύο περιπτώσεις, θα υπάρξουν υπουργικές Αποφάσεις για την έκδοση ειδικών αδειών οδήγησης, προκειμένου να επιτρέπονται.

«Για να μην σκοτώνεται ο κόσμος»
«Αναστέλλουμε τη λειτουργία αυτών των οχημάτων μικρού κυβισμού που νοικιάζονται στα νησιά κατά δεκάδες, για να μη σκοτώνεται ο κόσμος. Δεν έχουν καμία προδιαγραφή ασφάλειας, δεν έχουν σταθερότητα στο δρόμο. Αν κάποιος δεν ξέρει πώς να τα οδηγεί, συνήθως βγαίνει εκτός δρόμου ή ανατρέπεται το όχημα. Για όποιον πολίτη έχει κάποιο τέτοιο όχημα που έχει τις προδιαγραφές – γιατί υπάρχουν και τέτοιοι – μεγαλύτερου κυβισμού που δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα, δεν απαγορεύεται η λειτουργία, όπως και για τα άτομα με ειδική αναπηρία και αυτό που προβλέπουμε είναι να βγουν οι όροι και οι προδιαγραφές, για να έχουμε ειδικές άδειες οδήγησης γι’ αυτού του είδους τα οχήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Σπίρτζης, κάνοντας λόγο για ύπαρξη ενός παλαιοκομματικού ρουσφετιού στον χώρο των μεταφορών.

«Χίλια συγνώμη που δεν συνεχίζουμε τη λογική του παλαιοκομματισμού»
Όπως είπε ο υπουργός, «υπάρχει ένα ακόμη ρουσφέτι το οποίο στο χώρο των μεταφορών, η ΝΔ και ο παλαιοκομματισμός είχε μια έφεση. Είναι ένα ακόμη ρουσφέτι που είχε γίνει, κάνοντας θυσία τους πολίτες και τους επισκέπτες, με μηδενική οδική ασφάλεια, προκειμένου να μπορούν να νοικιάζουν τετράτροχα μικρού κυβισμού και χωρίς προδιαγραφές για την ασφάλεια οχήματα στα νησιά, με αποτέλεσμα να έχουμε πάρα πολλά ατυχήματα […] Αυτά τα θεσμοθέτησαν, να μπορούν να νοικιάζονται χωρίς την ειδική άδεια οδήγησης, όπως υπάρχει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Και τα νοίκιαζαν απλά με την άδεια οδήγησης του αυτοκινήτου […] Χίλια συγνώμη που δεν συνεχίζουμε αυτή τη λογική του παλαιοκομματισμού, κάποιοι να μη νοικιάζουν δίτροχα ή τετράτροχα σαν κι αυτά που συνηθίζεται, για να βγάλουν υπερκέρδη, αλλά μέχρι εδώ. Η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα».

(φωτό: protagon.gr)

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*