Μαϊτός-Βρούτσης: Κοινή πορεία προς τις εκλογές

 
 
 

 

Σε κοινή πορεία προς τις εκλογές οδεύουν οι δυο από τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η “Νησιωτική Πολιτεία” του Νίκου Μαϊτού και οι “Πολίτες για τα νησιά μας” του Βασίλη Βρούτση ενώνουν τις δυνάμεις τους και “στήνουν” μέτωπο ενάντια στη δημοτική αρχή που πιθανόν να οδηγήσει και σε κοινή κάθοδο στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr εδώ και αρκετό καιρό οι επικεφαλής και στελέχη των δυο παρατάξεων έχουν ξεκινήσει επαφές προκειμένου να συζητηθεί η κοινή πορεία τους, κάτι το οποίο οδήγησε και στην προγραμματισμένη συνάντηση του επικεφαλής και αντιπροσωπίας της “Νησιωτικής Πολιτείας” με τον επικεφαλής και τη γραμματεία των «Πολιτών», όπου λήφθηκε η επίσημη απόφαση της κοινής πορείας των δυο παρατάξεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δυο δημοτικές παρατάξεις μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για “απραξία” και “έλλειψη οράματος” της δημοτικής αρχής κάτι το οποίο αποτελεί και έναν από τους λόγους της συνένωσης. 

“Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά η απραξία, η έλλειψη οράματος και σχεδίου του κ. Μαργαρίτη και της παράταξής του, όπως και η καιροσκοπική και πρόχειρη διαχείριση καίριων ζητημάτων που απασχολούν τα νησιά μας” σημειώνουν.

Τονίζεται επίσης ότι κατά τη συνάντηση “διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κοινή αντίληψη των δύο παρατάξεων για τα περισσότερα από τα ζητήματα τα οποία αφορούν στο Δήμο μας και η αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών οργάνωσης και συνεργασίας με στόχο τον κοινό βηματισμό δημοτικών παρατάξεων και λοιπών κοινωνικών δυνάμεων και πολιτών για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης και τη προσπάθεια διαμόρφωσης ενός κοινού σχεδίου για το αύριο του τόπου μας”.

Μαζί στις εκλογές; 

Αυτό είναι το ερώτημα που προκύπτει μετά από την απόφαση της κοινής πορείας και αντιπολιτευτικής τακτικής των δυο παρατάξεων. Ωστόσο στο ερώτημα αυτό κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα, προς το παρόν τουλάχιστον αφού πολλοί είναι οι παράγοντες που θα παίξουν ρόλο για την κοινή κάθοδο των δυο παρατάξεων στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Αρχικά, αυτό που θα πρέπει πρώτα να διευκρινιστεί είναι ο εκλογικός νόμος σύμφωνα με τον οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές (Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2019), κάτι που σε συνδυασμό με τις αλλαγές στον “Καλλικράτη” μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στον τρόπο με τον οποίο μέχρι σήμερα γίνονταν και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Όπως πρόσφατα ανακοίνωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο γ.γ. υπ. Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική.

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας για την κοινή κάθοδο των δυο παρατάξεων στις εκλογές, είναι ο επικεφαλής, κάτι το οποίο -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν έχει μπει σε κανένα τραπέζι συζήτησης.

Η καλή θέληση για συνεργασία και κοινή πορεία των Μαϊτού-Βρούτση έχει διαφανεί στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων αφού σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπάρχει σύμπνοια απόψεων και προτάσεων, αλλά και καλή πρόθεση από την πλευρά Μαϊτού σε ότι αφορά τη συμμετοχή μελών των “Πολιτών” σε διάφορες επιτροπές. 

Μαζί στις εκλογές; Μετά τα παραπάνω, μένει επίσης να δείξει και η “κοινή πορεία” που και επίσημα ξεκίνησε μετά τη συνάντηση των δυο παρατάξεων…

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*