Νίκος Συρμαλένιος: «Πιο αποτελεσματική η προστασία των ναυτικών με την Οδηγία 1794/2015»

 
 
 

Την αποτελεσματικότερη προστασία των ναυτικών διασφαλίζει η ευρωπαϊκή Οδηγία 1794/2015, η οποία αναφέρεται κυρίως σε εργασιακά ζητήματα του συγκεκριμένου κλάδου, αποτελώντας προϊόν διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους και επιτυγχάνοντας την εξισορρόπηση μεταξύ όρων και συνθηκών εργασίας των ναυτικών και της παροχής υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών.

Αυτά επισήμανε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, κατά την εισηγήση του στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής, προσθέτοντας ότι με την Οδηγία αυτή αίρονται οι εξαιρέσεις που ίσχυαν για τις ομαδικές απολύσεις για τα πληρώματα των πλοίων των θαλασσών, ενώ επίσης αίρεται αντίστοιχα και η προϊσχύουσα εξαίρεση για τους αλιείς που αμείβονται με το κομμάτι.
Ο κ. Συρμαλένιος αναφέρθηκε σε επιμέρους άρθρα του νομοσχεδίου, ενώ απάντησε και στην κριτική της Αντιπολίτευσης, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΚΚΕ.
«Αυτή η κυβέρνηση έχει το θάρρος και την τόλμη να διορθώνει και να αναθεωρεί γρήγορα ρυθμίσεις που φαίνεται από την ίδια τη ζωή ότι δεν περπατάνε και ότι χρειάζονται τροποποιήσεις. Αντίθετα, η ΝΔ, δέσμια των επιλογών που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, συνεχίζει την κατεδαφιστική της κριτική, συμπεριφερόμενη ως εσαεί νόμιμος ιδιοκτήτης της χώρας» υποστήριξε ο βουλευτής.
Πρόσθεσε δε, ότι η ενσωμάτωση στην Οδηγία κανόνων προστασίας και διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των ναυτικών (κανόνων που δεν υπήρχαν πριν στο εθνικό Δίκαιο) είναι η απάντηση στην κριτική, κυρίως του ΚΚΕ, περί αντεργατικών διατάξεων, κατεδάφισης εργατικών δικαιωμάτων και απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων

Δείτε όλη την ομιλία του Νίκου Συρμαλένιου
https://www.youtube.com/watch?v=h1YiI5yVIUs&feature=youtu.be

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*