VIDEO: Στη Νάξο ο Γιάννης Βουλγαράκης για τις προετοιμασίες του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ν. Αιγαίου

 
 
 

Επίσκεψη στη Νάξο πραγματοποιεί ο Γιάννης Βουλγαράκης (μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού για την προετοιμασία των περιφερειακών συνεδρίων, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Επικρατείας), προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους αυτοδιοικητικών, επιστημονικών, και παραγωγικών φορέων του νησιού καθώς και με πολίτες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της δεύτερης και τελευταίας φάσης του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου.

voulgarakis syriza 2

Την Τρίτη το μεσημέρι ο κ. Βουλγαράκης παρουσία του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Φραγκίσκο, του μέλους της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρη Βερύκοκκο και μελών της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε τόσο στο σκοπό της επίσκεψης του στα νησιά όσο και στον σκοπό των Περιφερειακών Συνεδρίων.

Όπως είπε, τα Συνέδρια εντάσσονται στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, το οποίο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, καθιερώνοντας ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με συγκεκριμένη κατεύθυνση.

«Έχουν πραγματοποιηθεί 12 Αναπτυξιακά Συνέδρια μέχρι σήμερα. Σκοπός τους είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» τόνισε. Αναφερόμενος ειδικότερα στη Νάξο ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε ότι στο νησί θα δοθεί έμφαση στον πρωτογενή τομέα και η σύνδεση του με τον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα.

Σε ότι αφορά τα ζητήματα που έχουν τεθεί και καταγραφεί μέχρι σήμερα στις επισκέψεις του κ. Βουλγαράκη σε νησιά των Κυκλάδων, αυτά κυρίως είναι οι ενδοκυκλαδικές συγκοινωνίες, η υγεία και παιδεία καθώς και και η αγροτική παραγωγή και η στήριξη των νέων αγροτών.

Για τη δυσπιστία των πολιτών σχετικά με το αν θα γίνουν πράξη τα όσα εξαγγέλλονται στα περιφερειακά συνέδρια, ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει συστήσει «παρατηρητήριο» δηλαδή μηχανισμό ελέγχου και υλοποίησης, όλων όσα εξαγγέλλονται σε αυτά.

https://www.youtube.com/watch?v=AiG0lpH9jMw&feature=youtu.be 

(Visited 78 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*