Θανάσης Παφίλης από τη Σύρο: «Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να ανακτηθούν οι απώλειες»

 
 
 

«Οι επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Σύρου του ΚΚΕ, με κεντρικό ομιλητή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Θανάση Παφίλη.

Αφορμή για την εκδήλωση υπήρξε τόσο η όξυνση που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και των Δυτικών Βαλκανίων, όσο και το ενδιαφέρον που έχουν δείξει το τελευταίο διάστημα οι Αμερικανοί για το λιμάνι της Σύρου.

«Εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς»
Από την πλευρά του, ο κ. Παφίλης εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «στο όνομα τις εξυπηρέτησης των συμφερόντων και της αναβάθμισης της θέσης της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή», φέρει ευθύνη για την εμπλοκή της χώρας μας «στους επικίνδυνους, για τον ελληνικό λαό, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».
Άλλα θέματα που αναλύθηκαν και συζητηθήκαν εκτενώς ήταν η έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας, η στάση που κρατούν ΝΑΤΟ και Ε.Ε. απέναντι σε αυτήν την τακτική της γείτονος, αλλά και το πώς θα αντιμετωπίσει το ΚΚΕ την περίπτωση μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης.

pafilis syros 2
Ο κ. Παφίλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή εποχή» και τη «δίκαιη ανάπτυξη», χαρακτηρίζοντας τα «παραμύθι της κυβέρνησης», καθώς – όπως είπε – όχι μόνο δεν προβλέπεται η κατάργηση των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων όλων των μνημονίων, αλλά ουσιαστικά συνεχίζεται η ίδια αντιλαϊκή πολιτική, με νέα επίθεση στα ασφαλιστικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Όπως τόνισε, «η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και αστικές κυβερνήσεις και στη συμπόρευση με το ΚΚΕ για ανακτηθούν οι απώλειες όλων αυτών των χρόνων. Έτσι, θα χαράξει ο λαός μας τον δικό του δρόμο, χωρίς πολέμους, σε ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονες λαούς, σε μια κοινωνία που ο ίδιος θα καρπώνεται τον πλούτο που παράγει, με εργατική-λαϊκή εξουσία».

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*