Μπαράζ ακυρώσεων αποφάσεων του δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων λόγω έλλειψης προϋπολογισμού

 
 
 

25 Απριλίου και ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν έχει ψηφίσει ακόμη προϋπολογισμό, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει από το τέλος του 2017.

Οι συνέπειες είναι καταστροφικές για τα νησιά του δήμου αφού έχουν παγώσει χρηματοδοτήσεις ενώ αποφάσεις ακυρώνονται η μία μετά την άλλη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Αυτά επισημαίνει ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Νίκος Μαϊτός και η παράταξή του σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

“Νέο μπαράζ ακυρώσεων αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, λόγω μη ύπαρξης προϋπολογισμού” αναφέρει ο κ. Μαϊτός παραθέτοντας τρεις ακυρωτικές αποφάσεις για τα θέματα του δήμου (2 της οικονομικής επιτροπής και μία του δημοτικού συμβουλίου).

Αποφάσεις που ακυρώθηκαν από την ΑΔΑ λόγω έλλειψης προϋπολογισμού: 

• «Έγκριση πρακτικού κατακύρωσης σύμβασης ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου: Αντικατάσταση – επέκταση δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης Τ.Κ Δ.Ε Δρυμαλίας»

• «Έγκριση πρακτικού για την κατακύρωση σύμβασης εκτέλεσης του έργου: Διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων οικισμών Τ.Κ Απεράθου»

• Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με θέμα: «Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για την συμμετοχή τους σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού για το έτος 2018». 

“Την ίδια ώρα τα νησιά γύρω μας προετοιμάζονται πυρετωδώς για την κάλυψη αναγκών εποχιακού χαρακτήρα με την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, τη στιγμή που ο Δήμος μας και λόγω έλλειψης προϋπολογισμού δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε και σ΄ αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα των υπολοίπων” υπογραμμίζει ο κ. Μαϊτός παραθέτοντας σχετικές αποφάσεις όπως:  

– (Αντίπαρος) Πρόσληψη δύο (2) ΔΕ Φυλάκων – εισπρακτόρων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για δύο (2) μήνες, για την λειτουργία του Σπηλαίου και του Λαογραφικού Μουσείου Αντιπάρου.

– (Σύρος) Πρόσληψη δώδεκα (12) ΥΕ Εργατών Πρασίνου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τρεις (3) μήνες, για την κάλυψη άμεσων αναγκών πυροπροστασίας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κατά την θερινή περίοδο.

– (Πάρος) Πρόσληψη δύο (2) Οδηγών και πενήντα (50) Εργατών Καθαριότητας, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για δύο (2) μήνες, για την αντιμετώπιση των εποχικών κατεπειγουσών και όλως εξαιρετικών αναγκών στην καθαριότητα, ενόψει του Πάσχα και της έναρξης της τουριστικής περιόδου και δεδομένου ότι η διαδικασία πρόσληψης τακτικού προσωπικού βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο κ. Μαϊτός καταλήγοντας σημειώνει:

“Και ρωτάμε ευθέως για ακόμα μία φορά: Δεν υπάρχει κανείς με υποτυπώδη ευθιξία; Δεν υπάρχει κανείς με υποτυπώδες φιλότιμο; Μάιος πλέον σε λίγο και ούτε μία παραίτηση έστω και για τα μάτια του κόσμου;

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*