Περιοδεία Συρμαλένιου σε Μήλο, Σύρο, Αντίπαρο και Πάρο

 
 
 

Τέσσερα νησιά των Κυκλάδων (και πιο συγκεκριμένα τη Μήλο, τη Σύρο, την Αντίπαρο και την Πάρο) επισκέφθηκε το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών συναντήσεων για το 13ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ν. Αιγαίου που θα ολοκληρωθεί στη Σύρο.

«Πρωτόγνωρο γεγονός» χαρακτήρισε τη διαδικασία των συναντήσεων με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς των νησιών στο πλαίσιο διεξαγωγής του Συνεδρίου ο κ. Συρμαλένιος, ο οποίος υποστήριξε πως «για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες, οι τοπικές κοινωνίες μπαίνουν σε ουσιαστική διαβούλευση με την κυβέρνηση, αναδεικνύοντας τα βασικά ζητήματα και προτείνοντας λύσεις για ζητήματα νησιωτικότητας, μεταφορών, υγείας, παιδείας, πολιτισμού, υποδομών, στελέχωσης των υπηρεσιών, ενέργειας, περιβάλλοντος κ.α.

Συμμετοχή στη διημερίδα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό
Επίσης, στη Σύρο, ο κ. Συρμαλένιος παρευρέθηκε μαζί με τον έτερο κυβερνητικό Συριανό βουλευτή κ. Συρίγο στη Διημερίδα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου και η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων.
Στη διημερίδα μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς του υπουργείου και στην αναβάθμιση της Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, ως συστατικό στοιχείο της αύξησης της απασχόλησης, στο πλαίσιο του νέου παραγωγικού μοντέλου που επιδιώκεται για τη χώρα.

Προχωρά το έργο του Αλιευτικού Καταφυγίου στην Αλυκή Πάρου
Τέλος, στην Πάρο, ο κ. Συρμαλένιος μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρη Καστρουνή συναντήθηκαν με τον λιμενάρχη κ. Ραγκούση και συζήτησαν εκτενώς το θέμα του έργου του αλιευτικού καταφυγίου στην Αλυκή, που μόλις πρόσφατα εξασφάλισε τις απαιτούμενες αδειοδοτικές εγκρίσεις από τις συναρμόδιες υπηρεσίες.
Όπως ανέφερε ο βουλευτής, η όποια παρέμβαση έγινε, είχε ως αποκλειστικό στόχο την ταχύτερη προώθηση του έργου και όχι η καθυστέρηση του, η οποία – σύμφωνα με τον κ. Συρμαλένιο – θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν ο φορέας υλοποίησης είχε εξασφαλίσει από την αρχή όλες οι νόμιμες εγκρίσεις.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*