Νίκος Συρμαλένιος: «Είναι λάθος να τίθεται ζήτημα ιδιοποίησης έργων και χρηματοδοτήσεων»

syrmalenios vouli
Άκης Αξαόπουλος
21/05/2018 14:39
 
 
 

«Οι πόροι, είτε εθνικοί, είτε ευρωπαϊκοί, εκπορεύονται από το κεντρικό κράτος και καταμερίζονται στα επιμέρους επίπεδα.

Από αυτή την άποψη, είναι λάθος να τίθεται ζήτημα ιδιοποίησης έργων και χρηματοδοτήσεων, που σε τελευταία ανάλυση έχουν σαν στόχο το όφελος των τοπικών κοινωνιών» δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Συρμαλένιος, κατά την παρέμβαση του στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Σίφνου, παρουσία της δημοτικής αρχής και των φορέων του νησιού.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής έκανε αναφορά στα τρία έργα που εντάχθηκαν στο Ειδικό Πρόγραμμα Ν. Αιγαίου, καθώς και στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του υπουργείου Εσωτερικών (Ανάπλαση των Καμαρών, προϋπολογισμού 1,9 εκ. ευρώ, εγκαταστάσεις βιολογικών καθαρισμών στις Καμάρες και στο Κάστρο, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, τηλεμέτρηση διαρροών της υδροδότησης, προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ), στο έργο καθορισμού δύο πιλοτικών μικρών νησιών στα ζητήματα της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και στη δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συμβάσεων για παροχή ακτοπλοϊκού έργου για τα νησιά κάτω των 5.000 κατοίκων, κάτι που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τη Σίφνο για τη διασύνδεση της με την Πάρο.
Τέλος, για το θέμα της Υγείας, που – όπως είπε – «αυτονόητα αποτελεί ίσως το πιο κρίσιμο θέμα του νησιού», ο κ. Συρμαλένιος υποστήριξε ότι οι Δυτικές Κυκλάδες, παρά τα σημαντικά κίνητρα που έχουν δοθεί για τη στελέχωση των δημόσιων ιατρικών δομών (οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το υπουργείο Υγείας, θεσμοθέτηση διατάξεων δυνητικής στήριξης της σίτισης και στέγασης από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση) εξακολουθούν να έχουν κενές θέσεις μόνιμων γιατρών ειδικοτήτων.
«Σε αυτή την κατάσταση, και ειδικότερα για τη Σίφνο όπου η μία από τις δύο θέσεις αγροτικών γιατρών καταργήθηκε λόγω της πλήρωσης της μιας από ειδικευμένο γιατρό, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και προς τη 2η ΥΠΕ και προς το Υπουργείο Υγείας, για να προστεθεί ένας τουλάχιστον αγροτικός γιατρός και μάλιστα μπροστά στην τουριστική περίοδο» επισήμανε ο κ. Συρμαλένιος.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*