Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι περιφερειάρχες

admin
05/05/2015 07:23
 
 
 

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος επεσήμανε στον κ. Παυλόπουλο την ανάγκη να προστατευτούν τα νησιά από μέτρα που στερούνται οικονομικής λογικής και ισοπεδώνουν το Σύνταγμα και τη νησιωτικότητα. Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις διαρροές των τελευταίων ημερών, περί μέτρων, ειδικά για την νησιωτική χώρα, ως περιεχόμενο  της πιθανής συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές, στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση. 

Ανησυχία Χατζημάρκου για πρόσθετους φόρους

Ο κ. Χατζημάρκος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν και να έλθουν προς ψήφιση στην Βουλή ειδικά τέλη και πρόσθετοι φόροι  για τα νησιά του Αιγαίου, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία μελέτη και κανένας σχεδιασμός, καθιστώντας σαφές ότι ενδεχόμενη ψήφιση αλόγιστων μέτρων θα επιφέρει ισχυρότατο πλήγμα στην ήδη ταλαιπωρημένη και ευαίσθητη οικονομία των νησιών.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, θα ναρκοθετήσει την προοπτική της μοναδικής εναπομείνασας παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας, της «βαριάς» βιομηχανίας του τουρισμού.

 

 

 

 

 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*