Συρμαλένιος και Συρίγος στις εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού σε Μύκονο και Δήλο

Συρμαλένιος και Συρίγος Δήλος
Άκης Αξαόπουλος
09/06/2019 19:11
 
 
 

 

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, της Γεν. Γραμματέως του ΥΠΠΟ κ. Βλαζάκη και του δημάρχου Μυκόνου Κ. Κουκά, το Σάββατο 8/6 οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Συρμαλένιος και Συρίγος συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Εφορεία Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού στη Μύκονο και στη Δήλο, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό ΝΕΟΝ.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν καταρχήν στο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου της Μυκόνου όπου παρουσιάστηκαν τα εκθέματα σύγχρονης τέχνης 13 καλλιτεχνών, ενώ στη Δήλο εγκαινιάστηκε Έκθεση του Βρετανού γλύπτη Antony Gormley.

“Οι εκδηλώσεις αποτελούν μια καινοτόμα προσπάθεια του Υπουργείου Πολιτισμού για ανάδειξη και δημιουργικό συδυασμό μορφών της σύγχρονης τέχνης με το ιστορικό φορτίο των αρχαιολογικών χώρων” σημειώνουν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Συρμαλένιος και Συρίγος.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρης Αθανασούλης ανακοίνωσε την ένταξη της Δήλου στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» με προϋπολογισμό 4.500.000 ευρώ για την αναστήλωση των σημαντικών μνημείων του αρχαιολογικού χώρου του νησιού

(Visited 97 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*