Βρούτσης: Τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες οι 120 δόσεις

Γιάννης Βρούτσης
Άκης Αξαόπουλος
21/07/2019 13:38
 
 
 

 

Η ρύθμιση για τις 120 δόσεις είναι η τελευταία που θα υπάρξει, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βρούτσης είπε χαρακτηριστικά «εάν κάποιος νομίζει ότι θα υπάρχει μετά τις 120 δόσεις άλλη ευκαιρία του λέω σήμερα δημόσια ότι δεν θα υπάρξει».

«Οι ρυθμίσεις θα βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη αλλά λέμε ότι δεν θα υπάρχει άλλη ρύθμιση. Σημαίνει ότι όποιος σήμερα μας ακούει είτε στα φορολογικά, είτε στα ασφαλιστικά, είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει το ελληνικό κράτος για να υπάρξει συμμόρφωση και να ευθυγραμμιστούμε με τις επιταγές των απαιτήσεων» τόνισε.

Να σημειωθεί ότι κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην πρώτη μέρα συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε μεταξύ άλλων βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Βασικός στόχος είναι να μπουν στη ρύθμιση περισσότεροι και να παραμένουν σε αυτήν. Και αυτό θα γίνει με μικρότερη ελάχιστη μηνιαία δόση, ευνοϊκότερα κριτήρια υπαγωγής και κίνητρα παραμονής στη ρύθμιση.

Συγκεκριμένα:

Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.
Το επιτόκιο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από 5 σε 3%.
Ανοίγει η ρύθμιση για όλες τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1 εκ. ευρώ.
Αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση.
Θεσπίζεται νέα πάγια ρύθμιση από 12 έως 24 δόσεις, για όσους έχουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους στο δημόσιο.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 122 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*