Νομοθετική ρύθμιση για την καλύτερη λειτουργία Δήμων και Περιφερειών

Άκης Αξαόπουλος
25/07/2019 17:16
 
 
 

 

Νομοθετική ρύθμιση, με στόχο την διασφάλιση της κυβερνησιμότητας και την διευκόλυνση της λειτουργίας των Δήμων και των Περιφερειών θα κατατεθεί στην ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή.

Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια της πρώτης του θεσμικής επίσκεψης στην ΚΕΔΕ, προκειμένου να παραστεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Τον υπουργό συνόδευαν ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Λιβάνιος και ο Γ.Γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης κ. Σταυριανουδάκης.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, δύο θα είναι οι βασικοί πυλώνες της νέας ρύθμισης:
1) Θα δίνεται η πλειοψηφία στην παράταξη του Δημάρχου, στην Οικονομική Επιτροπή, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στα Νομικά Πρόσωπα και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και
2) Θα ενθαρρύνονται συμπράξεις και συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχει σε αυτές η παράταξη του Δημάρχου ή του Περιφερειάρχη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε την πρόθεση του να στηριχθεί η Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει πυλώνα βιώσιμης ανάπτυξης και να συμβάλει στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας, μέσα από την τόνωση της απασχόλησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης χαιρέτισε τις προωθούμενες ρυθμίσεις, επισημαίνοντας πως «κλειδί για μία αποτελεσματική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης είναι η συνεχής συνεργασία και ανταλλαγή εποικοδομητικών απόψεων».

(Visited 61 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*