Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η Κατερίνα Μονογυιού

Η Κατερίνα Μονογυιού παρουσιάζει τις θέσεις της για την κυνηγετική δραστηριότητα
Άκης Αξαόπουλος
26/07/2019 12:52
 
 
 

 

Τη συμμετοχή της στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ανακοίνωσε η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού, η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά και στο περιεχόμενο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Παρουσιάστηκε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο λύσεων που χρειάζεται η πατρίδα μας […] Έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της και αντιμετωπίζοντας τις αληθινές αιτίες της κρίσης για μία Βιώσιμη Ανάπτυξη για όλους και όλες» ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής στην ανακοίνωση της, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Με την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης και δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσιάστηκε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο λύσεων που χρειάζεται η πατρίδα μας.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, και αντιμετωπίζοντας τις αληθινές αιτίες της κρίσης για μία Βιώσιμη Ανάπτυξη για όλους και όλες.

Στην κατεύθυνση αυτή τα νησιά μας έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, και αυτό φάνηκε και από την ομιλία του Πρωθυπουργού καθώς και από τις ομιλίες των Υπουργών, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που ανταποκρίνεται στα προβλήματα και δίνει απαντήσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα στα θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας που έχουν άμεση σχέση με την ποιότητα ζωής και την οικονομία, δίνεται προτεραιότητα στην άμεση Ολοκλήρωση της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων με την Αττική, στην αποτελεσματική διαχείριση και αξιοποίηση των απορριμμάτων με σύγχρονες τεχνολογίες κυκλικής οικονομίας, ώστε να μειωθεί η ρύπανση και να μπορέσει να μπει τάξη στο ζήτημα αυτό που επηρεάζει και την συνολική εικόνα των νησιών μας.

Ακόμη δίνεται έμφαση στην Ανάπτυξη Υβριδικών Σταθμών Παραγωγής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές στα νησιά μας, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για Καθαρή Ενέργεια στα Νησιά της Ευρώπης, γεγονός που θα ενισχύσει τα έργα των Ανανεώσιμων Πηγών δίνοντας ενεργειακές λύσεις και ιδίως στα μικρά νησιά, ώστε να αποτελέσουν μοχλό συνολικής βελτίωσης των τοπικών κοινωνιών.

Επίσης στα ζητήματα τουρισμού θα δοθεί βάση για την βελτίωση της τουριστικής εμπειρίας με ένα συνδυασμό δράσεων προβολής, βελτίωσης των θεσμικών ζητημάτων και σχεδιασμό για την ολοκληρωμένη απόδοση των τουριστικών οφελών στις τοπικές κοινωνίες.

Στα ναυτιλιακά θέματα δίνεται προτεραιότητα στην αξιοποίηση μαρίνων και λιμένων ώστε να δώσουν μεγαλύτερη πνοή στην τοπική οικονομία, ενώ η ενίσχυση και βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεση των νησιών μας, τίθεται σε προτεραιότητα, μιας και αποτελεί δημόσιο αγαθό.

Οι αθλητικές δραστηριότητες μέσα από ένα σύνολο δράσεων ενισχύονται με στόχο την αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία συνεργειών μεταξύ Υπουργείου και φορέων ανά περιοχή ώστε να ενισχυθεί ο μαζικός αθλητισμός, τα ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σωματεία, ώστε σε κάθε περιοχή να δοθούν περισσότερες δυνατότητες σε κάθε πολίτη.

Ως προς την οικονομία και οι κάτοικοι των νησιών επωφελούνται από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αναφορικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% από εφέτος, τις ελαφρύνσεις στη φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, ενώ η αποδεδειγμένη βούληση της Κυβέρνησης για προώθηση των επενδύσεων εγγυάται τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμοιβόμενων θέσεων εργασίας.

Τέλος, καθώς ορίστηκαν οι Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής, θα συμμετέχω στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, με στόχο να προχωρήσουμε στα καλύτερα αποτελέσματα στα θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για κάθε πολίτη των Κυκλάδων».

(Visited 429 times, 1 visits today)