Συνάντηση συνεργασίας για την αντιμετώπιση της φτώχειας

Άκης Αξαόπουλος
18/10/2019 11:59
  •  
  •  
  •  

 

Συνάντηση συνεργασίας με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Μέρα Εξάλειψης της Φτώχειας θα έχουν το μεσημέρι οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών, ενώ έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα.

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης θα είναι η υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ),ύψους 330 εκατ. ευρώ για 2014-2020, που στόχο έχουν την ανακούφιση της φτώχειας και την κοινωνική ενσωμάτωση των απόρων-ατόμων με ειδικές ανάγκες σε όλους τους δήμους και τους νομούς της χώρας.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, η συνάντηση αυτή γίνεται με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση και θα παραστούν σε αυτήν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, η Υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης κα Μηχαηλίδου και ο Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Σταμάτης.

Υπενθυμίζεται ότι διαχειριστική αρχή των προγραμμάτων του ΤΕΒΑ είναι το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ) – το οποίο είναι και διοργανωτής της σημερινής συνάντησης- ενώ παρόντες σήμερα θα είναι και εκπρόσωποι των 57 Κοινωνικών Συμπράξεων μέσω των οποίων υλοποιείται το βασικό πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠΙ).

(Visited 25 times, 1 visits today)