Η Κατερίνα Μονογυιού Εκπρόσωπος της Βουλής στην Ανακήρυξη Επίτιμου Δημότη Θήρας του Προέδρου της Δημοκρατίας

Άκης Αξαόπουλος
18/10/2019 18:05
 
 
 

 

Η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού ορίστηκε εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στη Τελετή Ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου, σε Επίτιμο Δημότη Θήρας την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 από τον Δήμο Θήρας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή των ανασκαφών Χρήστο Ντούμα στη συνέχεια επισκεπτόμενος την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία στον Πύργο ξεναγήθηκε από τον Ηγούμενο πατέρα Δαμασκηνό.

Ακολούθησε μετά στο Συνεδριακό Κέντρο Π.Μ. Νομικός η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη Θήρας από τον Δήμαρχο του νησιού για την προσφορά του στην πατρίδα, τον δημοκρατικό πολιτισμό και την επιστήμη. Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν οι Θηραίοι ευεργέτες, Λούλα και Ευάγγελος Νομικός για την τεράστια προσφορά τους και την ίδρυση του ομώνυμου Ιδρύματος.

Στην ομιλία του ο κος Παυλόπουλος διεμήνυσε προς την Τουρκία ότι, «εάν και οσάκις χρειασθεί, θα επιβάλλουμε στην πράξη τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, έχοντας μάλιστα και τη στήριξη των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και των Εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Αναφερόμενος στη Σαντορίνη, αφού υπογράμμισε την μακραίωνη ιστορία της, έκανε λόγο για ένα αληθινό «διαμάντι» των Κυκλάδων και Τόπο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, σε παγκόσμια κλίμακα.

Η εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ Κατερίνα Μονογυιού με δηλώσεις της επεσήμανε ότι είναι μεγάλη τιμή των κατοίκων της Σαντορίνης να ανακηρύξουν επίτιμο δημότη τους τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο.

(Visited 137 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*