Έφη Αχτσιόγλου: «Ρεκόρ 18ετίας στις απολύσεις και τη μερική απασχόληση – Έκθετος ο κ. Βρούτσης»

Άκης Αξαόπουλος
08/11/2019 15:09
 
 
 

 

Για «σερί αρνητικών ρεκόρ της ΝΔ» στον τομέα της εργασίας κάνει λόγο σε δήλωση της η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Η κα Αχτσιόγλου υποστηρίζει ότι τον Οκτώβριο καταγράφηκε ρεκόρ 18ετίας στις απολύσεις, ενώ τον ίδιο μήνα καταγράφηκε και η «μεγαλύτερη έκρηξη» της μερικής και εκ περιτροπής εργασίας. Παρόλα αυτά – συνεχίζει – ο νυν υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης ερμηνεύει τα στοιχεία κατά το δοκούν και «πανηγυρίζει για τη μείωση της ανεργίας» μεταξύ Αυγούστου 2018 και Αυγούστου 2019», αν και η ΝΔ είναι κυβέρνηση από τον Ιούλιο του 2019.

Αναλυτικά, η δήλωσης της κας Αχτσιόγλου έχει ως εξής:
Το σερί των αρνητικών ρεκόρ της ΝΔ στην εργασία συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο.
Καταγράφηκε ρεκόρ 18ετίας στις απολύσεις με 126.000 χαμένες θέσεις εργασίας και η μεγαλύτερη έκρηξη της μερικής και εκ περιτροπής εργασίας.
Την ίδια ώρα, αντί να δουλεύει για την ουσία, ο κ. Βρούτσης με τον δικό του αξεπέραστο τρόπο που διαβάζει τα στοιχεία, πανηγυρίζει για τη μείωση της ανεργίας μεταξύ Αυγούστου 2018 και Αυγούστου 2019.
Προφανώς δεν του διαφεύγει ότι η ΝΔ κυβερνάει από τον Ιούλιο του 2019 και η μείωση της ανεργίας, την οποία επικαλείται, συντελέστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, απλώς για ακόμη μια φορά νομίζει ότι απευθύνεται σε ανόητους.
Να του θυμίσουμε ότι τον περσινό Οκτώβριο, όταν τα στοιχεία ήταν θετικότερα απ’ ό,τι φέτος, ο ίδιος μιλούσε για «την κατάρρευση της αγοράς εργασίας». Για τον φετινό Οκτώβριο, που οι αρνητικές επιδόσεις στην αγορά εργασίας έσπασαν κάθε ρεκόρ, αναμένουμε από τον κ. Βρούτση ένα ανάλογο έντασης και έκτασης ειλικρινές σχόλιο. Αλλά μάλλον μάταια.

(Visited 64 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.