ΠτΔ: Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Άκης Αξαόπουλος
15/01/2020 21:18
 
 
 

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε διάγγελμα στον ελληνικό λαό. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το πρόσωπο που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Και το όνομα αυτής… Αικατερίνη Σακελλαροπούλου!

Θα γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ο πολίτης είναι γένους αρσενικού. Η Δημοκρατία, η Ελλάδα και η Πρόοδος ωστόσο, είναι γένους θηλυκού και αυτές μας καλούν στη μεγάλη υπέρβαση. Θεωρώ ότι είναι η ώρα να αποκτήσει η Πατρίδα μας μια άξια Ελληνίδα στην κορυφαία πολιτειακή της θέση. Προτείνω λοιπόν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Nα σημειωθεί ότι η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου επελέγη το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρος του ΣτΕ.

Ο Κ. Μητσοτάκης, αιτιολόγησε την επιλογή του εξυμνώντας το βιογραφικό και την πορεία της.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (γενν. 1956) είναι Ελληνίδα δικαστής που από τον Οκτώβριο του 2018 υπηρετεί στην θέση της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή της οικογένειάς της είναι από τη Σταυρούπολη Ξάνθης. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris II. Εισήλθε ως Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εν συνεχεία προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο (1988) και Σύμβουλο (2000). Τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 τοποθετήθηκε ομόφωνα στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ.

Έχει συμμετάσχει στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, της οποίας έχει διατελέσει γενική γραμματέας (1985-1986), αντιπρόεδρος (2006-2008) και πρόεδρος (1993-1995, 2000-2001).

Κατά καιρούς αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου «Οικονομική κρίση και προστασία του περιβάλλοντος στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας» (εκδόσεις Παπαζήση).

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 91 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.