Συνάντηση Φ. Φόρτωμα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες

Άκης Αξαόπουλος
18/02/2020 13:31
 
 
 

 

Τα προβλήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τους δασικούς χάρτες στις Κυκλάδες συζήτησε κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Κωνσταντίνο Αραβώση, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.

Ο κ. Φόρτωμας ανέλυσε στον Γενικό Γραμματέα όλες τις πρακτικές δυσκολίες εφαρμογής του τρέχοντος θεσμικού πλαισίου, ένεκα των ιδιαιτεροτήτων των δασικών εκτάσεων στις Κυκλάδες. Υποστήριξε, επίσης, ότι είναι αναγκαία η προώθηση νομοθετικών ή κανονιστικών βελτιώσεων που θα συμβάλουν στην επιτάχυνση και διευκόλυνση εφαρμογής των διοικητικών διαδικασιών.

Από την πλευρά του, ο κ. Αραβώσης, ενημέρωσε τον Βουλευτή για όλες τις ενέργειες του Υπουργείου στην κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος και δήλωσε αισιόδοξος για την αποτελεσματική ολοκλήρωσή τους. Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις οικιστικές πυκνώσεις πλησίον δασικών εκτάσεων, στην ταχύτερη εκδίκαση των ενστάσεων των πολιτών για τους δασικούς χάρτες, καθώς και σε διάφορα άλλα ζητήματα σχετικά με τις αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές.

(Visited 45 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*