Φ. Φόρτωμας: Προτάσεις για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας

Φόρτωμας
Άκης Αξαόπουλος
19/03/2020 16:11
 
 
 

 

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας εξαιτίας της διάδοσης του κορωνοϊού είναι δραματική αλλά αντιμετωπίσιμη.

Τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας μας αλλά κι η Κυβέρνηση επιχειρούν να περιορίσουν τη διασπορά του ιού αλλά και να στηρίξουν τους πολίτες που πλήττονται από τη συνακόλουθη λήψη περιοριστικών μέτρων.

Οι Βουλευτές συνεχίζουμε να εργαζόμαστε άοκνα, ο καθένας στον τομέα του και στα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί, μέσα από τη συμμετοχή του στις ειδικές επιτροπές της Βουλής καθώς και στη συζήτηση και ψήφιση των επιμέρους νομοσχεδίων.

Θα ήθελα από πλευράς μου να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη που συμπεριέλαβε στο σημερινό νομοσχέδιο του Υπουργείου τις παρακάτω προτάσεις μου:
Στο άρθρο 8, παράγραφος 1, έγινε αποδεκτή η εισήγησή μου για επιβολή ποινών σε όσους εκδίδουν εισιτήρια για μη εγκεκριμένα δρομολόγια, καθώς σε αντίθετη περίπτωση τίθεται ζήτημα νόθευσης του ανταγωνισμού.

Σχετικά με τις κατασκευές στον αιγιαλό καθώς και τις πλωτές εξέδρες, έγινε αποδεκτή η πρόταση μου να εκχωρηθούν αρμοδιότητες στους εκάστοτε Δήμους, ώστε να αποφαίνονται πριν την έκδοση των σχετικών αποφάσεων από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου και να απαιτείται συγχρόνως η γνώμη του εκάστοτε δημοτικού συμβουλίου, υιοθετώντας με τον τρόπο αυτό το αίτημα του δημάρχου Μυκόνου καθώς και της ΚΕΔΕ.

(Visited 70 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*