Κ. Μητσοτάκης: Να σώσουμε ό,τι μπορούμε από τη φετινή τουριστική σεζόν

Άκης Αξαόπουλος
09/04/2020 16:01
 
 
 

 

Οι σημαντικές επιπτώσεις της κρίσης του Covid-19 στον τουρισμό και οι προοπτικές της δυναμικής επανεκκίνησής του τόσο για φέτος, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, όσο και για το 2021, συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αποτίμηση της πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στον τουριστικό τομέα, τονίστηκε ότι κυβερνητική προτεραιότητα αποτελεί ο περιορισμός κατά το δυνατόν των αρνητικών συνεπειών και η στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου και των εργαζομένων, αλλά και ο σχεδιασμός για τις προοπτικές του τουρισμού στη χώρα μετά το τέλος της πανδημίας.

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι επιπτώσεις αυτής της κρίσης στον Τουρισμό θα είναι σημαντικές. Ο δικός μας στόχος για το 2020 είναι να περιορίσουμε, όσο το δυνατόν, τις αρνητικές συνέπειες, λαμβάνοντας υπόψη ότι το χρηστικό μας προϊόν έχει μία ιδιαιτερότητα, ο μεγαλύτερος όγκος επισκεπτών έρχεται στην Ελλάδα τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο» είπε ο πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά σημαντικό» ότι η χώρα έχει καταφέρει κι έχει χτίσει, κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης αυτής της υγειονομικής κρίσης, ένα σημαντικό απόθεμα εμπιστοσύνης, το οποίο, όπως σημείωσε, «θα μας επιτρέψει, πιστεύω, να διαμορφώσουμε την καλύτερη δυνατή στρατηγική για να σώσουμε ό,τι μπορούμε να σώσουμε από τη φετινή σεζόν, αλλά και για να βάλουμε τα θεμέλια για μία πολύ καλύτερη σεζόν το 2021».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει δράσει γρήγορα για να στηρίξει τη «χειμερία νάρκη» των επιχειρήσεων και τις επιχειρήσεις του κλάδου, αλλά και τους εργαζόμενους. Και θα στηρίξει τον Τουρισμό και με νέες, καινοτόμες πρωτοβουλίες. «Νομίζω ότι το «Greece From Home» – και θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές – είναι πραγματικά μία παγκόσμια καινοτομία, η οποία αναδεικνύει την ευρηματικότητα της Ελλάδος στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και ο σκοπός μας είναι να καταλήξουμε σε κάποια συγκεκριμένα συμπεράσματα για πολιτικές οι οποίες θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα στον κλάδο του τουρισμού» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας, η γενικής γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Θεμάτων, Βίκυ Λοϊζου, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου, Δημήτρης Σκάλκος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο επικεφαλής Δημιουργικού Σχεδιασμού, Steve Vranakis, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ευτύχης Βασιλάκης, και το μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕ, Ιωάννης Παράσχης.

(Visited 163 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.