Στη Σέριφο ο Νίκος Μανιός

admin
09/09/2015 10:12
 
 
 

Ομιλία στο προαύλιο του Γυμνασίου της Σερίφου πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός.

Ο κ. Μανιός ανέλυσε τις πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν στις πρόωρες εκλογές, τις συνθήκες της διαπραγμάτευσης και τα αποτελέσματά της, ενώ ταυτόχρονα κατέδειξε τα επιμέρους αρνητικά σημεία της συμφωνίας, αλλά και τα εν δυνάμει θετικά της στοιχεία, που – όπως είπε – «μπορούν και πρέπει να γίνουν η αφετηρία μιας νέας κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα». Σημείωσε ακόμη ότι οι νόμοι που εισηγήθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ψηφίστηκαν, αποτελούν «δείγματα γραφής» μιας αριστερής διακυβέρνησης «με ευαισθησία προς τα κοινωνικά στρώματα που πλήρωσαν την κρίση».

 

Αγροτικό ζήτημα, ΕΝΦΙΑ και πρωτογενής τομέας

Τη συζήτηση μονοπώλησαν το αγροτικό ζήτημα, ο ΕΝΦΙΑ και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, με τον κ. Μανιό να υποστηρίζει ότι, παρά τα δύσκολα φορολογικά μέτρα της συμφωνίας, πρέπει όλοι να αγωνιστούν για τη διατήρηση και ανάπτυξη της αγροτικής, ποιοτικής και παραδοσιακής παραγωγής στις Κυκλάδες, οι οποίες έχουν να επιδείξουν υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα. «Οι ομάδες παραγωγών, η κατοχύρωση Κυκλαδικών προϊόντων ως ΠΟΠ και η αναδιάρθρωση του Προγράμματος Αγροτικής Πολιτικής μπορούν να γίνουν εργαλεία στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης σε μια τέτοια πολιτική κατεύθυνση» δήλωσε σχετικά ο κ. Μανιός.

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, σημειώθηκε ότι στη συμφωνία εξασφάλιστηκε η καταβολή του σε 5 αντί για 3 δόσεις και η διατήρηση (και για το τρέχον έτος) της έκπτωσης του 20{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} στα μη ηλεκτροδοτούμενα. Σύμφωνα με τον κ. Μανιό, με την ολοκλήρωση του κτηματολογίου μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2016, η κλιμακωτή καταβολή του ΕΝΦΙΑ με βάση και κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια θα είναι δυνατή.

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*