Η επόμενη μέρα: Τουρισμός και Πολιτισμός στο επίκεντρο τηλε-συσκέψεων του ΣΥΡΙΖΑ

ΝΕ Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ
Άκης Αξαόπουλος
08/05/2020 18:49
 
 
 

 

Με τους τομείς του τουρισμού και τον πολιτισμού συνεχίζονται οι τηλε-συσκέψεις που οργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων και ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας την επόμενη μέρα.

Οι τηλε-συναντήσεις αυτές έχουν στόχο την (1) καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στα νησιά, (2) εξέταση της επάρκειας των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, (3) συγκέντρωση προτάσεων για (α) την κάλυψη των άμεσων αναγκών και (β) το μεσο-μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για το άνοιγμα των νησιών και τη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας, (4) ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και (5) διερεύνηση τρόπων παρέμβασης για την στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο Σάββατο, 09/05/2020 στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί τηλε-σύσκεψη για την επόμενη μέρα του Τουρισμού σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και με τη συμμετοχή της αρμόδιας Τομεάρχη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Νοτοπούλου και του Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού. Έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων από όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους κλάδους: ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία, εστίαση, ενοικιαζόμενα καταλύματα, κ.α.

Την Κυριακή 10/05/2020 στις 19.00 έχει προγραμματιστεί η επόμενη τηλε-σύσκεψη για τον Πολιτισμό σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και με τη συμμετοχή της Μυρσίνης Ζορμπά, τέως Υπουργού Πολιτισμού, του Κώστα Στρατή, τέως Υφυπουργού Πολιτισμού, του Νίκου Ξυδάκη, πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού και του Πάνου Σκουρολιάκου, Βουλευτή Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχη Πολιτισμού της Κ.Ο.του ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι δύο συζητήσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από το κανάλι της ΝΕ Κυκλάδων στο youtube.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δύο θεματικές τηλε-συσκέψεις για την Επιχειρηματικότητα και το Περιβάλλον, καθώς και τρεις τηλε-διασκέψεις με 7 Δημάρχους μικρών νησιών. Για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται επίσης αντίστοιχες διαδικτυακές συναντήσεις για θέματα Υγείας, Παιδείας και όλα όσα απασχολούν τους πολίτες των νησιών για την μετά την πανδημία εποχή.

(Visited 64 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.