Ν. Συρμαλένιος: Ερώτηση για τη χρήση του ελικοπτέρου ΕΚΑΒ στη Σύρο από Κυβερνητικό Αξιωματούχο

elikoptero ekav syrou 1
Άκης Αξαόπουλος
18/05/2020 18:02
 
 
 

 

Ερώτηση με θέμα τη χρήση του μοναδικού ελικοπτέρου ΝΗ-90 επείγουσας αερομεταφοράς που βρίσκεται στη Σύρο για περιοδεία Κυβερνητικού Αξιωματούχου στα νησιά κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Στην ερώτηση ο βουλευτής επικαλείται δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι το μοναδικό ελικόπτερο ΝΗ-90 που βρίσκεται στη Σύρο και που χρησιμοποιείται για την επείγουσα αερομεταφορά ασθενών χρησιμοποιείται από τον Κυβερνητικό Αξιωματούχο για περιοδείες του σε νησιά του Αιγαίου. Η περιοδεία του εν λόγω αξιωματούχου έλαβε χώρα σε μια περίοδο όπου ενδέχεται να προκύψουν έκτακτες ανάγκες αερομεταφοράς, μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων για την πανδημία Covid-19. Σημειώνεται ότι το ελικόπτερο NH-90 έχει διατεθεί από την Πολεμική Αεροπορία στο ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφέρει κατ’ αποκλειστικότητα επείγοντα περιστατικά με ασθενείς από τις Κυκλάδες σε νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας.

Ο βουλευτής ρωτά τους υπουργού Άμυνας και Υγείας εάν γνωρίζουν την απόσυρση του εν λόγω ελικοπτέρου από την επείγουσα αερομεταφορά και η χρήση του από Κυβερνητικό Αξιωματούχο για περιοδεία εν μέσω πανδημίας. Επίσης, εάν το γνώριζαν, πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τα έκτακτα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας αεροδιακομιδής.

Η ερώτηση του κ. Συρμαλένιου:

Θέμα: «Χρήση του μοναδικού ελικοπτέρου ΝΗ-90 επείγουσας αερομεταφοράς που βρίσκεται στη Σύρο για περιοδεία Κυβερνητικού Αξιωματούχου στα νησιά»

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το μοναδικό ελικόπτερο ΝΗ-90 που βρίσκεται στη Σύρο και που χρησιμοποιείται για την επείγουσα αερομεταφορά ασθενών χρησιμοποιείται από τον Κυβερνητικό Αξιωματούχο για περιοδείες του σε νησιά του Αιγαίου. Η περιοδεία του εν λόγω αξιωματούχου έλαβε χώρα σε μια περίοδο όπου ενδέχεται να προκύψουν έκτακτες ανάγκες αερομεταφοράς, μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων για την πανδημία Covid-19. Σημειώνεται ότι το ελικόπτερο NH-90 έχει διατεθεί από την Πολεμική Αεροπορία στο ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφέρει κατ’ αποκλειστικότητα επείγοντα περιστατικά με ασθενείς από τις Κυκλάδες σε νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Είναι σε γνώση των υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας η απόσυρση του εν λόγω ελικοπτέρου από την επείγουσα αερομεταφορά και η χρήση του από Κυβερνητικό Αξιωματούχο για περιοδεία εν μέσω πανδημίας;
Εάν ναι, πώς θα αντιμετωπιστούν τα έκτακτα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας αεροδιακομιδής;

Ο ερωτών Βουλευτής

Συρμαλένιος Νίκος
Ξανθός Ανδρέας
Δρίτσας Θεόδωρος

(Visited 144 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*