Νίκος Συρμαλένιος για τα προαπαιτούμενα: «Έχουμε πλήρη συναίσθηση του επώδυνου συμβιβασμού που κάναμε»

syrmalenios
admin
19/10/2015 09:17
 
 
 

Για δημαγωγία και λαϊκισμό κατηγόρησε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ο Νίκος Συρμαλένιος στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα πρώτα προαπαιτούμενα της συμφωνίας που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες.

«Μας εγκαλούν σήμερα με απίστευτη σφοδρότητα για φοροκαταιγίδα, για περικοπές των συντάξεων, για αντιλαϊκά μέτρα κ.λπ., όταν στο δημοψήφισμα είχαν πει ναι σε όλα, δηλαδή σε πολύ χειρότερα μέτρα απ’ αυτά που τελικά ψηφίστηκαν στη συμφωνία» υποστήριξε ο κ. Συρμαλένιος, ο οποίος ταυτόχρονα παραδέχτηκε ότι τόσο το κόμμα του, όσο και ο λαός έχει πλήρη συναίσθηση του επώδυνου συμβιβασμού.

«Εσείς, κύριοι της Αντιπολίτευσης, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, δημαγωγείτε και λαϊκίζετε υπερασπιζόμενοι δήθεν τα δίκαια του ελληνικού λαού τα οποία κατακρημνίσατε όλα τα προηγούμενα χρόνια» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Επίσης, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται «την καλύτερη δυνατή εκδοχή κάποιων κακών μέτρων», καθώς πολιτική της βούληση είναι «να τροποποιήσει το νομοσχέδιο προς το καλύτερο», αλλά και να αποδείξει στους δανειστές «το ατελέσφορο παράλογων απαιτήσεων» που σχετίζονται με «την τιμωρητική πολιτική λογική που το νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊκό ιερατείο θέλει να επιβάλλει».

«Προφανώς, το στοίχημά μας δεν είναι να υλοποιήσουμε τα εκβιαστικά, υφεσιακά και αντιλαϊκά μέτρα που μας επιβλήθηκαν. Το στοίχημα είναι – σε βάθος τετραετίας – η Ελλάδα να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά με κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο. Και αυτό θα γίνει, χτυπώντας τη διαπλοκή και τη διαφθορά, εισπράττοντας τα μέχρι τώρα ανείσπρακτα των ισχυρών συμφερόντων, αναδιανέμοντας τον πλούτο υπέρ των αδυνάτων» κατέληξε ο κ. Συρμαλένιος στην ομιλία του και τόνισε ότι κανένας Έλληνας δεν αναπολεί τις κυβερνήσεις της τελευταίας 40ετίας.

 

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου

 

{youtube} https://youtu.be/WicuCHjR8tg {/youtube}

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*