Να εξαιρεθούν από το νομοσχέδιο για τις άδειες τηλεοπτικών μέσων οι τοπικοί σταθμοί ζήτησε ο Νίκος Συρμαλένιος

admin
22/10/2015 13:35
 
 
 

Την, προς τον παρόν, εξαίρεση των περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης από το νομοσχέδιο για τις άδειες τηλεοπτικών μέσων ζήτησε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

«Πρέπει να υπάρξει διάκριση μεταξύ Εθνικής, Περιφερειακής και Τοπικής εμβέλειας. Στο νομοσχέδιο υπάρχει μόνο μια διάκριση μεταξύ Εθνικής και Περιφερειακής εμβέλειας. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί και στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες, πιθανόν και το Βόρειο Αιγαίο και αλλού, δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν αυτή τη μεγάλη εμβέλεια που να καλύπτουν περιφερειακή κλίμακα. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να γίνει η διάκριση και σε Τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς, που να εκπέμπουν σε επίπεδο επαρχίας ή επαρχείου είτε περιφερειακής ενότητας» ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Συρμαλένιος, ο οποίος τόνισε ότι η ύπαρξη των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών είναι ζωτικής σημασία για τις τοπικές κοινωνίες, αφού διαχρονικά και επανειλημμένα αναδεικνύουν τα οξυμένα προβλήματα της Περιφέρειας.

Ωστόσο, ο βουλευτής πρόσθεσε ότι αν οι σταθμοί αυτοί περιληφθούν στο παρόν νομοσχέδιο, αυτό θα πρέπει να γίνει με κριτήρια τέτοια που να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα τους, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις απασχόλησης και την οικονομική δυνατότητα των ιδιοκτητών, που – σε κάποιες περιπτώσεις – μπορεί να είναι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*