Βερναρδάκης: Η εταιρεία που κρύβεται πίσω από το cheerleading

cheerleading
Άκης Αξαόπουλος
30/08/2020 14:03
 
 
 

 

Σε ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Βερναρδάκης αποκαλύπτει την εταιρεία που κρύβεται πίσω από το cheerleading.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε με εγκύκλιο που εξέδωσε να εισάγει στα σχολεία ενημερωτικές ημερίδες και δράσεις για το cheerleading, τον «αθλητικό ομαδικό χορό». Ουδέν μεμπτόν αρχικά, αφού η Ελληνική Ομοσπονδία Τσιρλίντινγκ αναγνωρίστηκε πρόσφατα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αποτελεί «επίσημο άθλημα».

Βεβαίως, όταν το Υπουργείο Παιδείας εξοβελίζει από το σχολείο την Κοινωνιολογία, τις Γεωφυσικές Επιστήμες και τα Καλλιτεχνικά Μαθήματα για να δώσει χώρο στο cheerleading είναι πιθανόν κάτι να θέλει να μας πει…

Και ψάχνοντας τι θέλει να μας πει ανακαλύπτει κανείς τα εξής ενδιαφέροντα:

Όπως φαίνεται στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας Τσιρλίντινγκ Πρόεδρος εμφανίζεται ο Κος Μιχαήλ Φουντεδάκης και Γενική Γραμματέας η Κα Ευαγγελία Κρητικού.

Τα δύο αυτά πρόσωπα φέρεται, ταυτόχρονα, να είναι εκπρόσωποι της εταιρείας ΤCS – Sports and Corporate Events, εταιρεία που ειδικεύεται στην «διοργάνωση επιχειρηματικών εκδηλώσεων, παρέχοντας οπτικοακουστικό υλικό, διαμόρφωση χώρου, δημόσιες σχέσεις, ως και την συγγραφή και εκφώνηση των ομιλιών. Για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, η ΤCS διαθέτει τις πλέον σύγχρονες επιλογές που υποστηρίζονται τόσο από το ανθρώπινο δυναμικό της, όσο και από εξοπλισμό αιχμής. Τα θρυλικά cheerleaders Show, αποτελούν την κορωνίδα τους προγράμματος κάθε εκδήλωσης και την καθιστούν μια αξέχαστη εμπειρία». Οπως αναφέρει το εταιρικό της site: «Για τις καταπληκτικές ιδέες που υλοποιεί η ΤCS, βασίζεται σε επαγγελματίες cheerleaders με σημαντική εμπειρία και όχι σε περιστασιακές και απλές promoters. Η live διαφήμιση που προτείνει και παρουσιάζει η ΤCS είναι πραγματικά ασυναγώνιστη και ήδη καταξιωμένη στην αγορά».

Με άλλα λόγια, έχουμε μια Αθλητική Ομοσπονδία που «κρύβει» μια ιδιωτική εταιρεία (με το ίδιο αντικείμενο και τα ίδια πρόσωπα) και η οποία εισέρχεται στο χώρο της δημόσιας (και ιδιωτικής εκπαίδευσης) για να διαφημίσει δωρεάν τις υπηρεσίες της, να «στρατολογήσει» ενδιαφερόμενους /νες, να διευρύνει πελατολόγιο.

Μια ιδιωτική εταιρεία φορά τη στολή αθλητικής Ομοσπονδίας, βαφτίζει τις δράσεις της «εκπαιδευτικό υλικό» και εισέρχεται στον αχανή εκπαιδευτικό χώρο.

Τι απ’όλα αυτά γνωρίζει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι άγνωστον. Πιθανόν και όλα, πιθανόν και τίποτα. Αλλά θα το μάθουμε κι’αυτό σύντομα…

(Visited 941 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*