Επίσκεψη Φίλιππου Φόρτωμα σε Άνδρο και Μύκονο

Άκης Αξαόπουλος
22/10/2020 12:58
 
 
 

 

Την Άνδρο και τη Μύκονο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με φορείς και κατοίκους του νομού. Πιο συγκεκριμένα βρέθηκε στην Άνδρο στις 17 και 18 Οκτωβρίου και επισκέφθηκε το Κόρθι και την Χώρα.

Ο κ. Φόρτωμας πραγματοποίησε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Αθηνά Μακρή Κοζανίτου, όπου συζήτησαν τα θέματα που αφορούν το νησί και τις επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία στην τοπική οικονομία. Πριν την αναχώρηση του από την Άνδρο είχε τη χαρά να συναντήσει στην Ιερά Μονή Παναχράντου, τον Μοναχό Ευδόκιμο, μια εμβληματική προσωπικότητα και πνευματικό της περιοχής, καθώς και τους υπόλοιπους μοναχούς της Ιεράς Μονής που επιτελούν θεάρεστο έργο.

Την Δευτέρα το πρωί, ο κ. Φόρτωμας ταξίδεψε στην Μύκονο και πρώτος σταθμός του ήταν το Δημαρχείο όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουκά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα ζητήματα των αντικειμενικών αξιών, του Κτηματολογίου και της εκτός σχεδίου δόμησης καθώς και θέματα που αφορούν την ανάπτυξη, τον τουρισμό και την καθημερινότητα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού κ. Αντωνία Ανδρόνικου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Δημήτριος Τζάνος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Βουλευτής παρέστη στον Εσπερινό που τελέστηκε επί της εορτής του Πολιούχου της Μυκόνου Αγίου Αρτεμίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Χώρα. Τέλος, ανήμερα της εορτής παρακολούθησε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ίδιο εορτάζοντα Ιερό Ναό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεου Β’.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην Άνδρο και τη Μύκονο ο κ. Φόρτωμας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “ Κάθε φορά που βρίσκομαι στα νησιά μας παίρνω δύναμη από την ενέργεια των κατοίκων τους, από τους νησιώτες μας που κάθε μέρα δίνουν τον δικό τους αγώνα σε όλα τα επίπεδα. Φέτος, σε μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά, οι Κυκλάδες απέδειξαν πως δεν είναι τυχαία τόσα χρόνια ο αγαπημένος προορισμός των ξένων επισκεπτών από όλον τον κόσμο. Με συνέπεια, ασφάλεια και μεγάλο χαμόγελο, οι Κυκλάδες άνοιξαν τις πόρτες και την αγκαλιά τους και υποδέχθηκαν εν μέσω πανδημίας χιλιάδες επισκέπτες, προσφέροντας τους μοναδική εμπειρία ζωής. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και εγώ προσωπικά είμαστε παρόντες εμπράκτως σε κάθε θέμα που χρειάζεται επίλυση, διόρθωση, αντιμετώπιση. Συζητάμε με τους τοπικούς φορείς, ακούμε την κοινωνία, συνεργαζόμαστε. Πάμε μαζί!”

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*