Μήνυμα Φ. Φόρτωμα για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Άκης Αξαόπουλος
28/10/2020 16:45
 
 
 

 

“Το ηρωικό ΌΧΙ του Ιωάννη Μεταξά και οι θρυλικές ιαχές των Ελλήνων στρατιωτών στο μέτωπο της ελληνοαλβανικής μεθορίου, καθορίζουν την ιστορική μας μνήμη. Με απόλυτη αγάπη στην Πατρίδα, πίστη στον Θεό και σεβασμό στην Ελευθερία, έδωσαν μάχη άνιση και καθοριστική, μάχη με το θεριό του φασισμού, με λιγοστά εφόδια αλλά περίσσια ανδρεία.

80 χρόνια μετά, η ομοψυχία των προγόνων μας στέκει ως φάρος ελπίδας για τη γενιά μας, σε καιρούς γεμάτους προκλήσεις, αλλά και δίδαγμα αφοσίωσης στο υπέρτατο ιδανικό, την ελευθερία. Στεκόμαστε λοιπόν σήμερα, με σεβασμό απέναντι στους αθάνατους νεκρούς μας, στην ανδρεία τους και στην κληρονομιά που μας άφησαν.

Στεκόμαστε με σεβασμό και προς τη νέα γενιά που και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να εμπνεύσουμε με το δικό μας παράδειγμα θάρρους και τόλμης για όλα όσα κρίνονται και θα κριθούν. Το δικό μας μνημόσυνο στους ήρωες του 1940 είναι η παρακαταθήκη που αφήνουμε στα παιδιά μας, αγάπη και σεβασμός στην Ελλάδα μας.”

(Visited 110 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.