Θεοδωρικάκος: Απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή

Άκης Αξαόπουλος
09/11/2020 12:52
 
 
 

 

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Δημοσίου κατά τη διάρκεια του lockdown ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Παράλληλα τόνισε ότι όλες οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή λόγω lockdown, απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη για όσο διαρκέσει η καραντίνα.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο MEGA, το υπουργείο που προΐσταται, ζήτησε από όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου «οι ειδικότητες εργαζομένων που μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως, να το κάνουν στο μέγιστο βαθμό. Στόχος μας η προστασίας της ζωής των δημοσίων υπαλλήλων και των πολιτών». Οι υπόλοιποι, σύμφωνα με τον υπουργό, θα δουλέψουν με εναλλακτικά ωράρια (07:00-15:00, 08:00-16:00, 09:00-17:00), ενώ όσοι έχουν παιδιά που πηγαίνουν γυμνάσιο, θα μπορούν είτε να εργαστούν με μειωμένο ωράριο είτε με εναλλακτικό, διαφορετικά θα κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού.

Όπως είπε ο υπουργός, στόχος είναι να μην υπάρχει συγχρωτισμός και συνωστισμός ούτε στις δημόσιες υπηρεσίες ούτε και στα μέσα μεταφοράς.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του lockdown οι πολίτες θα πρέπει να έχουν επικοινωνήσει και να κλείσουν ραντεβού για να εξυπηρετηθούν από το Δημόσιο. Προτεραιότητα θα δίνεται στις επείγουσες περιπτώσεις.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ορισμένες υπηρεσίες του Δημοσίου έχουν τη δυνατότητα, αν χρειαστεί, να δουλέψουν με διαφορετικά ωράρια, ακόμα και το απόγευμα, ώστε «να διευκολυνθεί η καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού αλλά και η εξυπηρέτηση των πολιτών».

Ερωτώμενος για τις καταγγελίες ότι ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα και δεν εξυπηρετούν τον κόσμο, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κανονικά τη δουλειά τους. Προανήγγειλε μάλιστα αυστηρότερους ελέγχους των δημοσίων υπαλλήλων για να διαπιστώνεται αν κάνουν καλά της δουλειά τους.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη

Ολες οι επιχειρήσεις ανά τη χώρα που έκλεισαν με κρατική εντολή λόγω lockdown, απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη για όσο διαρκέσει η καραντίνα, επισήμανε επίσης ο υπουργός.

Ακόμα, για να ισοσκελιστούν οι απώλειες των δήμων από τα δημοτικά τέλη που δεν θα εισπραχθούν, το υπουργείο επιχορήγησε -σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο- 60 εκατομμύρια έκτακτη στήριξη στην αυτοδιοίκηση, σε όλη την χώρα.

 

Πηγή: newmoney.gr

(Visited 85 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*