Ν. Συρμαλένιος: «Η σκόπιμη διαστρέβλωση της διοίκησης της ΑΕΜΥ έχει κοντά ποδάρια»

syrmalenios synedrio naxos 1 5 2018 1
Άκης Αξαόπουλος
28/12/2020 13:16
 
 
 

Δήλωση του Νίκου Συρμαλένιου σχετικά με την ψήφιση των αχρεωστήτως καταβληθέντων των εργαζομένων

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να μπει επιτέλους τέρμα στις κακόβουλες διαστρεβλώσεις που με ευκολία εκτόξευσε η διοίκηση της ΑΕΜΥ σχετικά με τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:

Η ψήφιση επί της αρχής ενός νομοσχεδίου ή καλλίτερα ενός πολυνομοσχεδίου με 160 άρθρα που μαζί με τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής έγιναν 192 και με διατάξεις δεκαέξι (16) υπουργείων, δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την ψήφο κατ’ άρθρο. Είναι φυσικό σε ένα τέτοιας έκτασης πολυνομοσχέδιο να υπάρχουν διατάξεις θετικές, διατάξεις αρνητικές όπως επίσης και αμφίσημες στις οποίες η επιλογή της ψήφου γίνεται με το παρών.

Έτσι, για να ξεκαθαρίσουμε ακριβώς το τι ψηφίσαμε, σας ενημερώνουμε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου επί της αρχής , επειδή έκρινε:

ότι η κατ’ εξακολούθηση ψήφιση νομοσχεδίων με κατεπείγοντα ή επείγοντα χαρακτήρα που με πρόσχημα την πανδημία, καταργεί κάθε κοινωνική διαβούλευση καθώς και την ουσιαστική διαδικασία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας,
ότι με την τακτική των αναγκαίων παρατάσεων για συντήρηση του ΕΣΥ και όχι με τη γενναία στήριξη του με μόνιμες προσλήψεις και πόρους, συντηρείται η ιδεοληπτική επιλογή της ΝΔ για λειτουργία του ΕΣΥ με ΣΔΙΤ,
ότι με τα συνεχή πλήγματα στον κόσμο της εργασίας, όπως οι διατάξεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και η συνεχής απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε μια εποχή συνολικής απαξίωσης και ανασφάλειας των εργαζομένων, συνεχίζει και εντείνεται η πολιτική εξυπηρέτησης των μεγάλων και ισχυρών.
Ταυτόχρονα όμως η κοινοβουλευτική μας ομάδα στην κατ’ άρθρο ψηφοφορία υπερψήφισε πολλές διατάξεις, που θεωρήσαμε ότι είναι θετικές, αφού είτε επιλύουν εκκρεμότητες του παρελθόντος, είτε αντιμετωπίζουν επιτακτικές ανάγκες του παρόντος.

Έτσι , υπερψηφίσαμε ως απολύτως θετική την επίμαχη διάταξη του άρθρου 34, που αποκαθιστά πλήρως τις μισθολογικές αμοιβές του προσωπικού της ΑΕΜΥ και ανάμεσα τους του συνόλου των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας Άλλωστε όπως είχαμε προαναγγείλει είχαμε προετοιμάσει και σχετική τροπολογία, που όμως δεν χρειάστηκε να κατατεθεί, αφού η ουσία της περιλαμβανόταν στη διάταξη του άρθρου 34.

Η σκόπιμη λοιπόν διαστρέβλωση που επιχειρήθηκε να γίνει μέσω της πρόσφατης ανακοίνωσης της διοίκησης της ΑΕΜΥ, αναδεικνύει δυστυχώς το πώς οι κομματικοί εγκάθετοι της κυβέρνησης της ΝΔ αντιλαμβάνονται τη διαχείριση ζητημάτων με τέτοιο κοινωνικό αντίκτυπο, όπως το νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει!!!!

(Visited 18 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.