Συνδιάσκεψη στελεχών νέας γενιάς ΚΙΝΑΛ Νοτίου Ελλάδας

Άκης Αξαόπουλος
10/03/2021 1:43
  •  
  •  
  •  

 

Οι περιφερειακές συνδιασκέψεις των στελεχών της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής συνεχίστηκαν χθες στο Νότιο Αιγαίο, ενισχύοντας με δυναμισμό, φρέσκιες ιδέες και ριζοσπαστισμό τον κύκλο της πολιτικής διαβούλευσης μεταξύ των νέων ανθρώπων από περιοχές ολόκληρης της χώρας.

Με τη συμμετοχή 40 και πλέον νέων από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συνάντηση με θέματα τα προβλήματα της σύγχρονης νεολαίας στο ειδεχθές πλαίσιο της οικονομικής, υγειονομικής και αξιακής κρίσης που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα καθώς και η παρουσίαση της δομής του νεοσύστατου δικτύου Νέας Γενιάς. Στον ανοιχτό διάλογο με τις νέες και τους νέους της Δυτικής Ελλάδα συμμετείχε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, που με την τοποθέτηση της ανέδειξε την πολιτική προοδευτική ατζέντα που πρόκειται να διαμορφώσει το εγγύς μέλλον με αιχμή τον συνεχή αγώνα για μια καλύτερη Δημοκρατία, για μια αξιοπρεπή εργασία, για ένα ποιοτικότερο και συμπεριληπτικό σύστημα Δημόσιας Παιδείας, για ισχυρά δικαιώματα για όλους, για μια πολιτική περιβάλλοντος με χαρακτηριστικά διαγενεακής δικαιοσύνης και μια κοινωνία με αλληλεγγύη. Στην συνδιάσκεψη έλαβε μέρος κι ο συντονιστής του δικτύου της Νέας Γενιάς Γιώργος Τσούμας, ο οποίος παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της οριζόντιας δομής του δικτύου που διαμορφώνεται και ενισχύεται καθημερινά, σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις και προσδιόρισε το αξιακό και ιδεολογικό πλαίσιο του Δικτύου Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής, παρουσία των επικεφαλής των επιμέρους θεματικών ομάδων Παναγιώτη Βαλλιανάτου και Γιώργου Παπαγεωργίου.

Η συζήτηση με τους νέους και τις νέες της περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου ανέδειξε στο προσκήνιο τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητα τους, δόθηκε έμφαση στην έλλειψη δομών και προσωπικού στην πρωτοβάθμια υγεία , όπως και τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία  στα περισσότερα νησιά. Ακόμα τονίστηκε η σημασία της πράσινης ανάπτυξης και αναπτύχθηκε το ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα νησιά των Κυκλάδων καθώς και  η απουσία διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες. Ζητήθηκε επιπλέον η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά και η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων προς τους ΟΤΑ. Επίσης, επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει οργανόγραμμα για το άνοιγμα του τουρισμού και το πρόγραμμα εμβολιασμού των νησιωτών ενόψει τουριστικής περιόδου. Μέσα από τις τοποθετήσεις τους, τέλος, οι νέοι και οι νέες της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής επισήμαναν την ανάγκη να οργανωθεί περαιτέρω η επικοινωνία και η πολιτική δράση τους, συμβάλλοντας έτσι στην εδραίωση, στην κοινωνική γείωση και στην ενίσχυση της διάδοσης του προοδευτικού σοσιαλιστικού μηνύματος του Κινήματος Αλλαγής με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και ακόμα πιο ηχηρή εκπροσώπηση των αιτημάτων, των αγωνιών και των αναγκών της νέας γενιάς στο προσκήνιο.

(Visited 48 times, 1 visits today)