Φίλιππος Φόρτωμας: «Το πρόβλημα με τα ετοιμόρροπα και εγκαταλειμμένα κτίρια θα πρέπει να αντιμετωπισθεί σε βάθος»

Άκης Αξαόπουλος
24/03/2021 11:34
 
 
 

 

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, τοποθετήθηκε για το σοβαρό πρόβλημα των ετοιμόρροπων και εγκαταλειμμένων κτιρίων, με αφορμή πρόσφατη Τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το βράδυ της Τρίτης 23/3, στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο που προωθεί την επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στη ρύθμιση που αφορά στα ετοιμόρροπα – εγκαταλελειμμένα κτήρια και την επισκευή τους, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζει σε βάθος και αποτελεσματικά, ειδικά σε περιοχές με ιδιαίτερη οξύτητα όπως η Ερμούπολη και η Άνω Σύρος.

Ο κ. Φόρτωμας εξέφρασε τη θέση του, ότι αναφορικά με τις Κυκλάδες, η έδρα της συγκεκριμένης Επιτροπής θα πρέπει να βρίσκεται στην Ερμούπολη. Επιπρόσθετα, πρότεινε την ίδρυση ενός Διευρυμένου Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής («one stop shop») στις Κυκλάδες για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, που θα άρει σοβαρά προβλήματα στην έκδοση αδειών και στην επισκευή κτηρίων.

Αναφορικά με την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ο κ. Φόρτωμας τόνισε τα πολλαπλά οφέλη της τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, ενώ άσκησε κριτική στην Αντιπολίτευση για την χρόνια αντιαναπτυξιακή της πολιτική. «Σήμερα, το έργο του Ελληνικού προχωρά και αποτελεί τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Ευρώπης. Γιατί εμείς, ως Κυβέρνηση, εκμεταλλευόμαστε και επενδύουμε σε όλες τις ευκαιρίες για να επανέλθει η χώρα στη θέση που της αρμόζει» τόνισε ο κ. Φόρτωμας.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*